Parohiile Protoieriei Fălticeni au ajutat Căminul de bătrâni al Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” din BoroaiaRural

Parohiile Protoieriei Fălticeni au ajutat Căminul de bătrâni al Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” din Boroaia

       Accesări: 3001

Dragostea pentru semeni este mai presus de cuvinte. Mai mulți preoți din câteva parohii ale Protoieriei Fălticeni s-au mobilizat pentru a sprijini la început de toamnă pe cei mai vârstnici creștini. Atenția slujitorilor Bisericii Ortodoxe s-a îndreptat acum spre Căminul de bătrâni al Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” din comuna Boroaia.

Aici își duc bătrânețile 18 persoane, oameni bolnavi și neputincioși. Unii dintre ei sunt imobilizați la pat, aceștia necesitând îngrijiri speciale.

Preoții au pus mână de la mână și au cumpărat diverse bunuri, produse sugerate de preotul Alexie Ichim, starețul așezământului social-monahal.

Din fondurile strânse în campania de ajutorare au achiziționat veselă, oale, dar și un robot pentru cantină. Pentru cei suferinzi, au fost aduse de medicamente, depozitate la cabinetul medical, dar și lenjerii pentru paturi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Darurile au fost aduse de către o parte din preoții parohi participanți în proiectul caritabil.

În zilele noastre, Biserica este lipsită de resursele necesare de ajutorare cuvenită, în pofida acestei situații, totuși ea încearcă să facă cât mai multe pentru cei aflați în lipsuri materiale. Având ca exemplu activitatea Sfinților Apostoli și a Sfinților Părinți, am desfășurat o activitate de întrajutorare a aproapelui, la căminul de bătrâni de la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din comuna Boroaia”, ne-a declarat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.Credința și iubirea față de Dumnezeu se manifestă în compasiune și solidaritate față de semeni, care devine comuniune de viață cu Dumnezeu și cu oamenii. De aceea, activitatea liturgică a Bisericii, ca Trup tainic al lui Hristos, care este modelul desăvârșit al milosteniei, nu se rezumă doar la săvârșirea actului liturgic în sine, ci dorește să rodească fapte bune în misiunea ei socială.”

Acțiunea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, la inițiativa Protoieriei Fălticeni, având ca partener și colaborator Ocolul Silvic ”Silva Bucovina”, prin inginerul Rareș Hrestic.

Au contribuit  aproape 20 de parohii din zona arondată: Parohia Budeni (Pr. Cezar Nesvadba); Parohia Probota (Pr. Neculai Romila); Parohia Dolheștii Mari (Pr. Viorel Vrabie); Parohia Rotunda (Pr. Mihai Ursuleasa); Parohia Sfântul Nicolae (Pr. Doru Rustie); Parohia Roșcani (Pr. George Balmuș); Parohia Dolheștii Mici (Pr. Valentin Neculaesei); Parohia Sfinții Mucenici Mercurie și Ecaterina (Pr. Constantin Rotar și Pr. Georgian Rotar) din Rădășeni; Parohia Sfinții Apostoli (Pr. Constantin Aioanei și Pr. Petru Irimescu) din Rădășeni; Parohia Bogdanesti (Pr. Ursutu Marcel); Parohia Boroaia I ( Pr. Maxim Silviu); Parohia Boroaia II (Pr. Mestereanu Ciprian); Parohia Giulesti ( Pr. Chetroi Fanica); Parohia Uncesti ( Pr. Grigorescu Florin); Parohia Slatina (Pr. Suditu Pavel); Parohia Forasti (Pr. Sava Florin) si Parohia Gulia ( Pr. Tataru Lucian).

Părintele Stareț Alexie Ichim le-a mulțumit preoților parohi pentru darurile primite, dar mai ales pentru faptul că bătrânii au primit ceea ce aveau mai mare, și că, de fapt, sărbătoarea hramului mănăstirii, a început încă din această zi în care au simțit mila și ocrotirea Maicii Domnului nostru Iisus Hristos”.

Preoții au mărturisit că pe lângă darurile făcute s-a realizat și o apropiere de bunicii de la acest cămin.

Noi, preoții, încercăm sa devenim mâinile iubirii milostive a lui Hristos Mântuitorul oriunde semenii noștri au nevoie și de iubirea noastră și de ajutorul nostru.”, ne-a declarat preotul Dulgheriu. ”Sperăm ca binele pe care l-am făcut, și alții îl vor lua ca exemplu. Ne dorim să vină măcar din curiozitate să viziteze această mănăstire și acest cămin de bătrâni, pentru a înțelege mai bine situația de aici”.

El mai spune că nu a făcut altceva decât să îndrepte atenția preoților către acest așezământ social, și că, de fapt, această activitate filantropică a devenit obișnuință pe raza Protoieriei Fălticeni.

Protoiereul de Fălticeni a subliniat dorința de a sprijini instituțiile sociale și persoanele aflate în dificultate, dorință care este din ce în ce mai puternică.

ȘTIRI