Parohiile din Protopopiatul Fălticeni au donat un sterilizator de ultimă generație Spitalului Municipal FălticeniLocal

Parohiile din Protopopiatul Fălticeni au donat un sterilizator de ultimă generație Spitalului Municipal Fălticeni

       Accesări: 1385

Biserica Ortodoxă vine în sprijinul sistemului de sănătate. Zilele trecute preoții parohiilor din cadrul Protopopiatului Fălticeni au donat un sterilizator cu aer cald, de ultimă generație, Spitalului Municipal Fălticeni, unitate căreia îi sunt arondate peste 150.000 de persoane. Noul aparat este deja funcțional și înlocuiește un sistem degradat fizic și depășit moral.

Preoții au pus mână de mână și au achiziționat sterilizatorul de fabricație italiană contra sumei de 6.000 de lei.

Înainte de a face donația, reprezentanții Protopopiatului s-au întâlnit cu managerul spitalului, doctorul Vlad Morariu, au aflat ce produs din tehnica medicală ar fi cel mai potrivit.

”Donația s-a făcut după consultarea domnului manager Vlad Morariu. La recomandarea lui am cumpărat un sterilizator, foarte util spitalului.”, ne-a declarat preotul Adrian Dulgheriu. ”Am aflat din discuțiile purtate că este nevoie de un asemenea aparat. Ne-am interesat de unde poate fi cumpărat, iar ulterior l-am oferit cadou unității medicale. Vreau să subliniez că aparatul de sterilizat reprezintă donația tuturor preoților din Protopopiatul Fălticeni.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Zilele trecute, preoții au adus la spital noul sistem utilizat pentru sterilizarea instrumentarului medical, inclusiv pentru intervenții chirurgicale.

Din delegație au făcut parte preoții Gheorghe Brădațanu, Adrian Dulgheriu, Genucu Ciubotaru, Dan Panțiru, Ionel Meleșteanu, Mircea Martiniuc, Nicolae Apostol.

Managerul Morariu s-a declarat impresionat de gestul preoților cărora le-a mulțumit pentru bunăvoință și apropierea care o manifestă față de nevoile spitalului fălticenean.

Medicul sucevean aflat la conducerea unității spitalicești spune că astfel s-a demonstrat că între doctorii de suflet și cei de trup există multe puncte comune și speră la o colaborare solidă pe viitor cu reprezentanții bisericilor locale.

La rândul său, protopopul Adrian Dulgheriu ne-a declarat că vor urma și alte acțiuni similare.

ȘTIRI