Parohiile din Fălticeni, Ciumulești și Protoieria au donat alimente și medicamente pentru pacienții Spitalului Municipal FălticeniLocal

Parohiile din Fălticeni, Ciumulești și Protoieria au donat alimente și medicamente pentru pacienții Spitalului Municipal Fălticeni

       Accesări: 3227

Sunt alături de cei în suferință. Preoții ortodocși din Fălticeni și Ciumulești au lansat prima campanie umanitară din această vară, campanie dedicată persoanelor aflate pe patul de spital. Inițiativa s-a bucurat de susținerea Protopopiatului Fălticeni care le-a solicitat reprezentanților parohiilor din municipiu să continue demersurile filantropice în societate.

Cele 13 parohii din Fălticeni, parohia Ciumulești, dar și Biserica Sfântul Andrei din apropierea spitalului au cumpărat alimente și medicamente pentru pacienții Spitalului Municipal Fălticeni. În pachetele alimentare, pacienții au primit în dar cărți de rugăciune oferite cu binecuvântarea Î.P.S Pimen, acatiste dăruite de preotul Argatu din Fălticeni, dar și icoane cu Sfântul Luca al Crimeei, sărbătorit astăzi de Biserica Ortodoxă.

Au fost vizitați bolnavii din cinci secții ale unității sanitare: Pediatrie, Boli Infecțioase, Pneumologie, Centrul de Sănătate Vadu Moldovei, unde sunt internați bolnavii aflați în fază terminală, cât și la pavilionul central al Spitalului.

Preoții i-au miruit pe cei suferinzi și le-au urat sănătate grabnică.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Campania de azi începe de la cuvintele Mântuitorului care ne îndeamnă să-i vizităm și să-i ajutăm pe cei bolnavi.”, ne-a declarat preotul Adrian Dulgheriu, protopopul de Fălticeni. ”Pornind de la acest lucru noi încercăm să ajutăm oamenii, după măsura posibilităților pe care le avem. Vom continua cu astfel de campanii, care vor fi tot mai dese pentru că dorim să ne apropiem de inima tuturor oamenilor.”

Acțiunea s-a desfășurat ieri după-amiază, după ce preoții s-au rugat pentru cei bolnavi la biserica din curtea Spitalului, unde au slujit Sfântul Maslu.

Preoții au dăruit 250 de pachete alimentare constând în fructe, produse lactate și făinoase, alese cu grijă, pentru cei care urmează tratamente medicamentoase sau un anumit regim. Pe lângă acestea, spitalului din Fălticeni i-au fost donate în cadrul aceleași campanii umanitare medicamente în valoare de 1.500 de lei, potrivit recomandărilor făcute de doctori.

Alimentele și medicamentele au fost achiziționate din daniile strânse de la cele 13 parohii din Fălticeni, ale Protoieriei Fălticeni, Parohiei Ciumulești și Bisericii de la Spital.

Valoarea produselor donate se ridică la peste 4.000 de lei.

Printre susținătorii financiari ai campaniei se află și Ocolul Silvic ”Silva Bucovina” prin amabilitatea inginerului Cristian Rareș.

ȘTIRI