Parohia Adormirea Maicii Domnului susține tinerii instituționalizați din FălticeniLocal

Parohia Adormirea Maicii Domnului susține tinerii instituționalizați din Fălticeni

       Accesări: 1326

Parohia “Adormirea Maicii Domnului” din Fălticeni a organizat, în data de 7 și 8 septembrie,  o excursie catehetică pentru 12 eleve, cu vârste cuprinse între 16 – 17 ani, din localitate.

Fetele au vizitat Mănăstirea Slatina și împrejurimile așezământului monahal, însoțite de părintele paroh Adrian Brădățanu.

Excursia s-a desfășurat în colaborare cu Direcția generală de protecție a copilului, din Suceava, Agenția Națională împotriva traficului de ființe umane și Casa de copii din Fălticeni.

Activitatea s-a dorit a fi una religios – culturală, dar și de recreere. Elevele nu au avut posibilitatea că în vacanța de vară să mergă în excursii, ori să își petreacă timpul liber într-un mod cât mai plăcut și frumos.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Itinerariul a început la Biserica Adormirii Maicii Domnului, de unde elevele au plecat la Mănăstirea Slatina, unde maica Raluca le-a așteptat, fiindu-le ghid pe toată perioada vizitei.

S-a vizitat muzeul și biserica mănăstirii, cu hramul “Schimbarea la Față a Domnului Iisus Hristos”, în care se află o parte din capul Sfântului Grigore Teologul. Tota aici s-a servit masa de prânz pregătită de obștea mănăstirii.

Apoi, tinerii au vizitat iazurile de la păstrăvăria Poina din Mălini. Seara, grupul a fost cazat la Victoria, unde au stat de vorbă cu părintele Adrian Brădățanu și psihologul Mihai Moisiu, legat de conduita morală și problemele cu care se confruntă adolescenții.

A doua zi, fetele au participat la rugăciunea de dimineață, au servit micul dejun, iar la întoarcerea spre casă, au vizitat casa memorială Nicolae Labiș, din Mălini.

Organizatorul excursiei, preotul Adrian Brădățanu, le-a mulțumit tuturor colaboratorilor care au ajutat la organizarea excursiei, societății Romfour, care a asigurat transportul, maicii starețe Mirăuți Lăcrămioara, dar și elevilor.

“Au fost atât de interesați și încântați de tot ceea ce s-a petrecut. Timpul petrecut împreună, a fost unul foarte scurt, dar foarte frumos și am avut cu toții ce învăța. Sperăm să le oferim acestor copii, care nu au părinți, sprijinul moral de care au nevoie și să nu se simtă niciodată singuri, pentru că nu sunt singuri. Vom fi mereu prezenți lângă ei când vor avea nevoie de ajutor.”

ȘTIRI