Parlamentarii și-au votat pensiile speciale: Un demnitar cu trei mandate va primi bonusuri de 4.400 leiActualitate

Parlamentarii și-au votat pensiile speciale: Un demnitar cu trei mandate va primi bonusuri de 4.400 lei

       Accesări: 72

vot-parlamentariDe astăzi au devenit realitate. Pensiile de lux ale parlamentarilor români au primit votul favorabil al demnitarilor din arcul guvernamental. Legea prin care ei își asigură asigură pensiile speciale este de fapt o indemnizaţie lunară. După adoptarea acesteia, un deputat sau senator cu trei mandate ajunge să aibă un bonus de aproximativ 4400 de lei.

De indemnizație vor beneficia 700 de aleși, 500 din legislaturile trecute și 200 din actuala legislatură.

Plenul comun al Senatului și Camerei Deputaților a aprobat proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor cu 303 voturi pentru (PSD, PC, UDMR și minorități). Liberalii s-au opus acestui proiect de lege cu 124 voturi împotrivă și alte 2 abțineri.

Parlamentarii puterii au afirmat că noua lege repară de fapt nedreptăţile făcute de Guvernul Boc.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Potrivit legii care modifică Statutul parlamentarului, deputații și senatorii au dreptul, după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizație lunară pentru activitatea de parlamentar. De această indemnizație beneficiază doar demnitarii care nu mai au calitatea de parlamentar.

Nu vor beneficia de acest bonus cei care au primit o condamnare penală sau cei care nu vor face solicitare pentru a primi pensia specială.

Proiectul prevede că un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o indemnizaţie suplimentară de aproximativ 1.500 de lei, cel cu două mandate va primi lunar 3.100 de lei, iar cei care au minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.400 de lei.

Pentru a putea fi aplicată, legea trebuie să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

De menționat faptul că indemnizația de parlamentar ar urma să se actualizeze ori de câte ori se majorează sau se indexează
indemnizația brută lunară a unui deputat sau senator aflat în exercitarea mandatului, cu aceeași dată.

Radu N.

ȘTIRI