Parlamentarii pregătesc reguli noi pentru asociaţiile de proprietariActualitate

Parlamentarii pregătesc reguli noi pentru asociaţiile de proprietari

       Accesări: 47

Un proiect de hotărâre care ar urma să modifice prevederile Legii 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari a fost adoptat în această săptămână de Senatul României. Dacă va fi adoptat şi de Camera Deputaţilor, preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari vor avea responsabilităţi suplimentare iar neîndeplinirea acestor obligaţii poate fi amendată cu până la 3.000 de lei.

Printre altele, preşedintele asociaţiei de proprietari va fi responsabil de afişarea lunară a modului de calcul al cheltuielilor în baza căruia sunt repartizate cheltuielile pe fiecare proprietar. La rândul lor administratorii vor trebui să informeze trimestrial proprietarii, în scris sau prin poşta electronică, cu privire la cheltuielilor pe care asociaţia le face, precum şi veniturile încasate.

Posibilitatea adoptării proiectului de modificare a legislaţiei în domeniul asociaţiilor de proprietari a pus în gardă asociaţiile neguvernamentale. De exemplu, Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat a cerut respingerea acestui proiect de lege care ar mări birocraţia şi costurile pe care proprietarii ar trebui să le suporte pentru activitatea de administrare a asociaţiilor de proprietari.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI