Părintele Constantin Necula revine la FălticeniLocal

Părintele Constantin Necula revine la Fălticeni

       Accesări: 4097

Întâlnire de suflet pentru tineri și nu numai. Unul dintre cei mai apreciați oratori ai Bisericii Ortodoxe Române revine la Fălticeni ca să adreseze un „Cuvânt către tineri”. Acesta este titlul întrunirii care va avea loc astăzi, pe platoul Muzeului de Artă „Ion Irimescu”.

Prezența părintelui Necula are loc în contextul Conferinței Naționale „Dinastia Lovineștilor” care se desfășoară între 14 și 15 iunie.

Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Fălticeni și Asociația Culturală „Text și discurs religios” din Iași, în parteneriat cu Institutul de Teorie și Istorie Literară „George Călinescu” al Academiei Române.

Anul trecut, preotul de la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna”era invitatul Festivalului de Teatru pentru Tineret Birlic, în cadrul căreia a lansat cartea Bucuria însingurării.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Întâlnirea de astăzi, cu publicul fălticenean, la conferința „Cuvânt pentru tineri”, are loc pe esplanada muzeului începând cu ora 19.

Intrarea este liberă.

Preotul Constantin Necula este doctor în teologie și autor al unor volume de predici, dar și de cărți pentru copii și tineret.

Are peste 150 conferințe susținute în țară și în străinătate. Activitatea sa mai cuprinde traduceri ale unor cărți și publicare de articole în presa românească.

Este mereu prezent în mijlocul tinerilor, în școli și licee, vorbind deschis despre spiritualitate, ortodoxie și lumea de astăzi. Părintele Necula este unul dintre cei care a militat puternic pentru ca ora de religie să fie păstrată în școli.

ȘTIRI