Parcul de Aventură „Nada Florilor” din Fălticeni și-a completat oferta cu două noi trasee pentru copiiLocal

Parcul de Aventură „Nada Florilor” din Fălticeni și-a completat oferta cu două noi trasee pentru copii

       Accesări: 1523

Elemente de noutate la început de sezon estival și de vacanță. La un an de la inaugurare, Parcul de Aventură din Fălticeni dispune, începând de azi, de două noi trasee. Instalate și definitivate vineri, cărările înălțate printre copaci sunt destinate juniorilor.

Traseul mov este destinat copiilor cu înălțimea de la 1,10 m la 1,40 m, în timp ce traseul galben se adresează copiilor cu înălțimea de la 1,40 la 1,55 metri. Acesta poate fi folosit și de adolescenții de această statura.

Acum parcul dispune de șapte trasee cu nivele de dificultate diferite, din care patru sunt pentru copii, iar trei pot fi utilizate de adolescenți și maturi.

Perioada activităților recreative este aprilie-octombrie, iar sezonul de vârf vara.

Amplasat lângă Baza de agrement „Nada Florilor”, Parcul de Aventură este un alt punct de atracție pentru localnici și turiști.

Investițiile totale de 300.000 de lei

Iubitorii de aventură în natură trebuie să știe că parcul se deschide la sfârșitul acestei săptămâni.

Primăria Fălticeni a investit până acum, în anii 2017, 2018 și 2019, din bugetul local, 300.000 de lei pentru amenajarea acestui obiectiv.

Parcul de aventură este conceput pentru toate vârstele și va avea 14 trasee cu grade dificultate diferită.

Traseele au continuitate și sunt ordonate pe patru grade de dificultate, fiecare nivel fiind marcat printr-o culoare diferită.

Prețurile nu s-au schimbat

Tarifele au rămas aceleași ca și anul trecut.

Pentru copiii între 4 și 7 ani se va plăti 20 de lei, iar pentru cei între 8 – 9 ani biletul costă 25 de lei, iar pentru cei cu vârsta între 10 și 15 ani tariful de intrare este 30 de lei.

Persoanele care depășesc vârsta de 15 ani vor plăti 35 de lei. Tarifele sunt valabile pentru două ore petrecute în parcul de aventură. Tot ceea ce depășește cele două ore va fi taxat cu 5 sau 10 lei, în funcție de vârstă.

Pentru grupurile de turiști se va percepe tariful de 30 lei, pentru două ore, doar pentru persoanele care au peste 10 ani împliniți. Grupul trebuie să cuprindă un număr egal sau mai mare de 10 persoane.

La grupuri de copii cu participanţi mai tineri de 16 ani este obligatorie prezenţa unui însoţitor adult.

Program de funcționare

Parcul de aventură va fi deschis zilnic, cu excepţia zilelor în care condiţiile meteo nu permit desfăşurarea activităţilor specifice.

În perioada 1 iunie – 15 octombrie, orarul de funcţionare este între orele 10:00 şi 19:00.

În zilele de sâmbăta, duminică şi sărbătorile legale parcul de aventură se va deschide la ora 10:00 şi se va închide la ora 20:00.

Reguli importante

Ultima intrare în parcul de aventură se va face cu două ore înainte de sfârşitul programului afişat.

Este permis accesul cu 1 oră – 1,5 ore înainte de închidere, dacă vizitatorul plăteşte integral tariful de intrare, iar şederea în parc se va face până la ora de închidere.

Rezervarea întregului parc de aventură sau doar a anumitor trasee din acesta se poate face prin plata în avans. Rezervarea se va face doar pentru grupuri formate din minim 10 persoane.

În funcţie de sezon, condiţii meteo şi din raţiuni de siguranţa cetăţenilor, administraţia parcului de aventură poate limita accesul în anumite spaţii, semnalizând corespunzător acest lucru.

ȘTIRI