Parcul de aventură din Fălticeni se redeschide pe 15 martie: Programul și tarifele sunt neschimbateActualitate

Parcul de aventură din Fălticeni se redeschide pe 15 martie: Programul și tarifele sunt neschimbate

       Accesări: 1111

Primăvara dă startul activităților recreative în aer liber. După ce în lunile de iarnă au pus lacătul pe poartă, autoritățile locale vor redeschide parcul de aventură din municipiul Fălticeni. Vremea se încălzește tot mai tare, așa că timpul este numai bun pentru agrement.

Iubitorii de aventură în natură trebuie să știe că parcul se deschide la sfârșitul acestei săptămâni.

Începând din 15 martie se reiau activitățile recreative.

„Vom deschide parcul de aventură în acest sfârșit de săptămână. Am avut mai multe solicitări din partea localnicilor care ne-au cerut să-l deschidem cât mai repede cu putință.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Ne bucurăm că avem astfel de solicitări și suntem convinși că parcul de aventură reprezintă un punct de atracție atât pentru fălticeneni, cât și pentru turiști.”

Inaugurat în 2018

Amenajat lângă Baza de agrement „Nada Florilor”, parcul de aventură, primul de acest fel din Fălticeni, a fost deschis anul trecut, pe data de 1 iunie.

Primăria Fălticeni a investit din bugetul local 265.000 de lei. Anul acesta urmează să fie amenajate 3-4 noi trasee.

Parcul de aventură este conceput pentru toate vârstele și va avea 14 trasee cu grade dificultate diferită.

Anul acesta au fost construite primele 5 trasee, urmând ca în fiecare an să fie adăugate câte 2-3 noi trasee.

Traseele au continuitate și sunt ordonate pe patru grade de dificultate, fiecare nivel fiind marcat printr-o culoare diferită.

Prețuri neschimbate

Tarifele au rămas aceleași ca și anul trecut.

Pentru copiii între 4 și 7 ani se va plăti 20 de lei, iar pentru cei între 8 – 9 ani biletul costă 25 de lei, iar pentru cei cu vârsta între 10 și 15 ani tariful de intrare este 30 de lei.

Persoanele care depășesc vârsta de 15 ani vor plăti 35 de lei. Tarifele sunt valabile pentru două ore petrecute în parcul de aventură. Tot ceea ce depășește cele două ore va fi taxat cu 5 sau 10 lei, în funcție de vârstă.

Pentru grupurile de turiști se va percepe tariful de 30 lei, pentru două ore, doar pentru persoanele care au peste 10 ani împliniți. Grupul trebuie să cuprindă un număr egal sau mai mare de 10 persoane.

La grupuri de copii cu participanţi mai tineri de 16 ani este obligatorie prezenţa unui însoţitor adult.

Program de funcționare

Parcul de aventură va fi deschis zilnic, în perioada 1 aprilie – 15 octombrie, cu excepţia zilelor în care condiţiile meteo nu permit desfăşurarea activităţilor specifice.

În perioada 15 martie – 1 iunie orarul de funcţionare va fi între orele 11:00 şi 18:00. În zilele de sâmbăta, duminică şi sărbătorile legale parcul de aventură se va deschide la ora 10:00 şi se va închide la ora 20:00.

Între 1 iunie – 15 octombrie, orarul de funcţionare va fi între orele 10:00 şi 19:00.

În zilele de sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale parcul de aventură se deschide la ora 10:00 şi se închide la ora 20:00.

Reguli de urmat

Ultima intrare în parcul de aventură se va face cu două ore înainte de sfârşitul programului afişat.

Este permis accesul cu 1 oră – 1,5 ore înainte de închidere, dacă vizitatorul plăteşte integral tariful de intrare, iar şederea în parc se va face până la ora de închidere.

Rezervarea întregului parc de aventură sau doar a anumitor trasee din acesta se poate face prin plata în avans. Rezervarea se va face doar pentru grupuri formate din minim 10 persoane.

În funcţie de sezon, condiţii meteo şi din raţiuni de siguranţa cetăţenilor, Administraţia parcului de aventură poate limita accesul în anumite spaţii, semnalizând corespunzător acest lucru.

ȘTIRI