Paradă și expoziție de mașini retro la FălticeniLocal

Paradă și expoziție de mașini retro la Fălticeni

Mașinile de altădată revin la Fălticeni. Dacă la începutul lunii iunie orașul de pe Șomuz era punctul de plecare în raliul vehiculelor retro (Moldova Classic Rally), la sfârșitul acestei săptămâni el devine gazda unui nou eveniment dedicat automobilelor istorice. „Roți Legendare” revine în atenția publicului local, duminica aceasta, cu parfum de epocă și bijuterii pe patru roți.

Manifestarea este cuprinsă în calendarul Zilelor Municipiului Fălticeni și beneficiază anul acesta de sprijinul Primăriei.

Evenimentul se va desfășura pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”. Manifestarea va începe la ora 10 cu expoziția pieselor de colecție.

Timp de patru ore publicul va putea admira automobile din toate clasele, modele celebre ale marilor producători, dar și mașini rare.

Expoziția va reuni vehicule ale unor pasionați din Suceava, Botoșani, Iași, Rădăuți și Piatra Neamț. Printre expozanți se numără și doi fălticeneni, omul de afaceri Andy Stan, cât și organizatorul evenimentului.

Iulian Todirică va fi prezent cu mai multe modele, unele dintre acestea fiind reprezentative pentru industria auto.

Cireașa de tort va fi mașina cu care colecționarul din Fălticeni a câștigat recent premiul al doilea la Concursul de Eleganță de la Sinaia.

Evenimentul de pe 22 iulie, aflat sub egida Retromobil Suceava, se va încheia la ora 14 cu parada mașinilor de epocă ce vor parcurge un tur de onoare al orașului.

Promotorul Iulian Todirică salută implicarea Primăriei Fălticeni în cadrul manifestării prin alocarea unor fonduri care asigură bunul mers al „Roților Legendare”. La ediția din acest an vor fi expuse 50 de autoturisme istorice.

Facebook Comments

ȘTIRI