Pagube de aproximativ 70.000 de lei în urma incendiului produs la școala veche din comuna BogdăneștiRural

Pagube de aproximativ 70.000 de lei în urma incendiului produs la școala veche din comuna Bogdănești

       Accesări: 2612

Situație nedorită la o școală din Bogdănești. Cea mai veche unitate de învățământ din comună a fost cuprinsă de flăcări în toiul serii. Incendiul a izbucnit vineri, în jurul orei 22, de la jarul căzut din centrala termică, focul fiind observat de paznicul unei societăți comericale, aflate în apropiere, care a sunat la 112.

Trei echipaje ale Pompierilor Detașamentului Fălticeni au fost trimise la fața locului, în ajutorul acestora venind și echipele SVSU din Bogdănești și Râșca care au luptat cu flăcările timp de trei ore.

La sosirea pompierilor ardea asteriala acoperișului și exista pericolul de propagare la întreaga construcție.

Flăcările au distrus centrala termică pe lemne și instalația aferentă. Au fost afectate tavanele, acoperișul, cât și o parte din instalația electrică. Salvatorii s-au mobilizat pentru a scoate bunurile din incinta școlii.

Au ars în special elemente de lemn ale acoperișului, pe o suprafață de 150 metri pătrați. Tavanul este afectat pe o suprafață de 75 metri pătrați.

Pagubele sunt estimate la aproximativ 70 – 80.000 de lei.

Primarul Traian Rogojină susține că se gândește să ceară fonduri de la Guvern pentru reparații.

Școala unde s-a produs incendiul este una din cele cinci clădiri din componența Școlii Gimnaziale Bogdănești. Imobilul a fost construit în anul 1905.

Din fericire nu s-au înregistrat victime, iar materialele didactice și aparatura au fost scoase la timp din incinta școlii.

ȘTIRI