Pagube de peste 250.000 lei după incendiul provocat de un fulger la atelierul de tâmplărie din FălticeniLocal

Pagube de peste 250.000 lei după incendiul provocat de un fulger la atelierul de tâmplărie din Fălticeni

       Accesări: 1445

Necazul lovește ca un trăsnet. În noaptea zilei de 20 septembrie, proprietarii unui atelier de tâmplărie din Fălticeni au asistat neputincioși cum afacerea lor se face scrum sub ochii lor . Un fulger, care a lovit acoperișul clădirii, declanșa un incendiu care avea să mistuie toată investiția și munca de ani de zile.

Focul s-a extins imediat la alte două imobile din apropiere.

Proprietarii atelierului de tâmplărie de pe strada Armatei au pierdut totul în incendiu. Au ars în noaptea de miercuri spre joi, toate materialele lemnoase depozitate pentru noile comenzi, dar și produsele finite din lemn care urmau să fie livrate clienților.

Pradă focului a căzut toată aparatura care a fost și cea mai costisitoare investiție.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Proprietarii au pierdut în incediu și câteva documente recent întocmite.

În numai câteva minute, atelierul de tâmplărie de pe strada Armatei ardea ca o torță. Unul dintre proprietari, era acasă atunci când fulgerul a lovit acoperișul. Femeia a rămas îngrozită când a văzut ce s-a întâmplat, dar a sunat imediat la 112.

Era ora 23. Ploua torențial, iar aversele erau însoțite de descărcări electrice. Atelierul nu era dotat cu paratrăsnet, însă peste drum se află Școala Militară de Subofițeri Jandarmi care dispune de instalație de protecție împotriva efectelor produse de loviturile directe de trăsnet și care, teoretic, ar proteja zona înconjurătoare de fulgere.

Chiar dacă Detașamentul de Pompieri se afla la nici 200 metri distanță, atunci când au ajuns echipele de intervenție incendiul căpătase proporții. Acesta era extins la alte două clădiri aflate lângă atelier.

Misiunea pompierilor nu a fost deloc ușoară. Aceștia au stat șase ore la intervenție pentru a putea lichida incendiul. Au acționat șapte echipaje, cinci de la Fălticeni și două de la Suceava.

Au ars acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de 65 mp, anexele acesteia pe o suprafaţă de 20 mp şi atelierul de tâplărie pe o suprafaţă de 180 mp. La locuinţa învecinată au ars acoperişul pe o suprafaţă de 120 mp, mobilier şi textile. Pompierii spun că în incediu s-au degradat pereții portanți și bunuri casnice din clădiri.

Din fericire nu au fost victime.

Pagubele sunt estimate la peste 250.000 lei. Întreprinzătorii s-au consolat cu ideea că au pierdut totul și iau afacerea de la capăt.

Proprietarii atelierului de tâmplărie nu au asigurare pentru clădire și nici pentru aparatură.

ȘTIRI