Pacientul de 260 kg din Fălticeni va fi transferat din nou: Bărbatul va fi adus la Secția Paliative din Vadu MoldoveiExclusiv

Pacientul de 260 kg din Fălticeni va fi transferat din nou: Bărbatul va fi adus la Secția Paliative din Vadu Moldovei

       Accesări: 2069

Saga pacientului de supraponderal trimis de la un spital la altul continuă. Fălticeneanul Oliver Postolachi, bărbatul cu obezitate morbidă și care cântărește 260 de kilograme, va fi transferat din nou. Medicii suceveni au decis să-l externeze pe acesta, după ce starea de sănătate s-a ameliorat.

Bărbatul de 46 de ani va fi transferat astăzi de la Spitalul Județean Suceava la Spitalul de Îngrijiri Paliative din Vadu Moldovei, secție ce aparține Spitalului Municipal Fălticeni.

Datorită greutății corporale foarte, pacientul supraponderal va fi adus cu autospeciala Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.

Potrivit doctorului Andrei Ardeleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, bărbatul va fi transferat la Vadu Moldovei pentru problemele de sănătate pe care le are la picioare, el fiind diagnosticat cu ulcer varicos.

Aici sunt aduși, în principal, pacienți aflați în stare terminală, însă medicii suceveni susțin că nu este și cazul lui Oliver Postolachi care are nevoie de îngrijiri care nu și le poate asigura singur.

”Pacientul necesită îngrijire permanentă pe care nu și-o poate asigura singur.”, ne-a declarat medicul Ardeleanu. ”El are nevoie să fie pansat și îngrijit, iar toate acestea se vor face la Secția Îngrijiri Paliative. În nici un caz nu este un bolnav aflat în fază terminală.”

Pe lângă obezitate morbidă și ulcer varicos, Oliver Postolachi are probleme cardiace, dar și hernie ombilicală.

După două internări la spitalul din Fălticeni și alte două la spitalul din Suceava, pacientul va fi transferat pentru a cincea oară într-o altă unitate medicală.

Cazul bărbatului de 260 de kilograme se află pe masa secretarului de stat Raed Arafat și al Direcției de Sănătate Publică Suceava.

În același caz, mediatizat și la nivel național, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și face deja investigații privind o posibilă încălcare a dreptului la ocrotirea sănătății. 

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI