Ostașilor care au apărat Fălticeniul în urmă cu 101  ani le este închinat un nou monument pe dealul SpătăreștiCronica TV

Ostașilor care au apărat Fălticeniul în urmă cu 101 ani le este închinat un nou monument pe dealul Spătărești

       Accesări: 4981

Începând de astăzi, în fiecare an, pe 26 septembrie, în amintirea ostașilor Regimentului „2 Grăniceri” și cei ai Regimetului „16 Dorobanți”, vor fi oficiate slujbe de pomenire la noul Monument al Eroilor de pe dealul Spătărești.

Ridicat cu prilejul Centenarului Marii Uniri, monumentul este dedicat rememorării luptei de la Spătărești, purtate de militarii din ianurie 1918, dar și militarilor căzuți pe câmpurile de luptă în timpul Primului Război Mondial.

Monumentul, compus dintr-o troiță și o fântână, a fost ridicat, sub coordonarea preotului militar Cătălin Simion, de Asociaţia Umanitară „Credinţă şi Faptă” Fălticeni, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni şi Primăria Fântâna Mare.

Slujba de sfințire a fost oficiată de un sobor de preoți în fruntea căruia s-a aflat protopopul Adrian Dulgheriu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Au fost prezenți parlamentarii de Fălticeni, reprezentanți ai administrației locale din comuna Fântâna Mare și din zona Fălticeni, elevi și cadre didactice.

Uniformele de epocă purtate de elevii jandarmi, la garda monumentului și în formația de defilare, au fost admirate de către cei prezenți la eveniment.

Cronica de Fălticeni vă prezintă un reportaj realizat astăzi, cu ocazia sfințirii Monumentului Eroilor de la Spătărești.

ȘTIRI