Ortodocșii pe stil vechi din Fălticeni l-au sărbătorit la Catedrala Sfinților Împărați Constantin și Elena pe Sfântul Ierarh NectarieReligie

Ortodocșii pe stil vechi din Fălticeni l-au sărbătorit la Catedrala Sfinților Împărați Constantin și Elena pe Sfântul Ierarh Nectarie

       Accesări: 1062

Momente de bucurie sufletească în comunitatea ortodoxă de stil vechi din Fălticeni. La începutul acestei săptămâni s-a oficiat prima Sfântă Liturghie închinată Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina, ale cărui moaște au fost așezate în altarul bisericii. Părticele din trupul sfântului au fost dăruite parohiei, în vara acestui an, de preoții unei mănăstiri ortodoxe grecești din SUA.

Ciclul liturgic de la Catedrala Sfinților Împărați Constantin și Elena a început cu slujba se seară, Privegherea, la finalul căreia cei prezenți au fost miruiți.

La slujba de luni seara, alături de părintele protoiereu Sebastian Mogârzan au slujit P.S. Evloghie Sibianul, unul din membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de Stil Vechi din România, ierarh care s-a născut la Fălticeni, și diaconul Nicolae Căpitanu.

Marți s-a oficiat Sfânta Liturghie urmată de procesiunea în jurul bisericii cu părticelele din moaștele sfântului.

Una din dorințele preotului paroh de la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Fălticeni s-a împlinit, care, la momentul aducerii moaștelor în biserică, și-a exprimat dorința de a săvârși, la 9 noiembrie (stil vechi) / 22 noiembrie (stil nou), Privegherea și Sfânta Liturghia în cinstea noului sfânt care devine nemijlocit rugătorul și protectorul acestui lăcaș.

Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie sunt scoase spre închinare la slujbele de sâmbătă seara și duminica la Sfânta Liturghie.

ȘTIRI