Organizația Salvați Copiii va dona aparatură medicală Maternității Fălticeni și Cabinetului Medical DolheștiSănătate

Organizația Salvați Copiii va dona aparatură medicală Maternității Fălticeni și Cabinetului Medical Dolhești

       Accesări: 390

Șansă la viață pentru prematuri. Organizația Salvați Copiii România continuă investițiile în unitățile medicale din județul Suceava, cu noi dotări moderne menite să-i ajute pe nou-născuți. Două maternități și un cabinet medical vor beneficia de aparatura medicală.

Inițiativa face parte dintr-o campanie de combatere a mortalităţii infantile, România fiind primul loc la acest capitol în Uniunea Europeană și în același timp țara care cheltuiește cel mai puțin pentru sănătatea și educația populației.

Printre unitățile care vor primi dotările se află și maternitatea din Fălticeni.

Organizația va dona un incubator de terapie. Anul trecut, în luna octombrie, reprezentanții Salvați Copiii România au oferit Secției de Neonatologie două incubatoare de terapie intensivă.

Și Cabinetul Medical din comuna Dolhești va primi aparatură medicală modernă. Donația va consta într-un în echipamente de strictă necesitate precum un analizor de hemoglobină, un analizor pentru pentru diferențierea celulelor albe din sânge, un analizor timp de coagulare, un cântar pentru nou-născuți, un tensiometru și un taliometru.

Salvați Copiii România va face o donație importantă și Secției de neonatologie a Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, care va primi patru paturi pe rotile cu saltele, un aspirator de secreții, un cântar pentru nou-născuți, un taliometru, un sterilizator de biberoane și o lampă de fototerapie.

Considerate vitale pentru funcționarea secțiilor de terapie neonatală, echipamentele medicale valorează aproximativ 29.000 de euro.

Dotările sunt posibile și datorită contribuției comunității locale care, fie în postura de societate comercială, fie în cea de persoană fizică, a donat prin SMS la 8844 cu textul SALVEZ, a participat și a susținut organizarea Maratonului Cetății Suceava 2018, ediția a II-a, și a direcționat 2% din impozitul pe venit.

Aceasta este cea de-a șasea campanie de dotare pe care organizația Salvați Copiii o face în județul Suceava. Până acum, donațiile se ridică la 112.000 de euro.

„Dotarea maternităților din întreaga țară este, din punctul de vedere al necesității, o prioritate vitală pentru România.”. a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.
„Până ajunge și o prioritate pentru politicile publice, e nevoie de acțiunea și de solidaritatea noastră. Toți nou-născuții au dreptul la viață și, de multe ori, aceasta depinde de un incubator, un ventilator de suport respirator sau de altă aparatură medicală necesară.”

Reprezentanții organizației spun că până la sfârșitul anului, numărul maternităților dotate în cadrul programului de combatere a mortalității infantile, derulat de Salvați Copiii, se va ridica la 96, cu un total de 630 de echipamente.

Pentru a-și atinge și anul acesta obiectivele, filiala Suceava organizează, în data de 21 septembrie 2019, a treia ediție a Maratonului Cetății Suceava. Cei care doresc să se alăture evenimentului pot afla informații pe www.maratonulcetatiisuceava.ro.

Țara noastră se confruntă cu o incapacitate gravă de a răspunde nevoilor de îngrijire neonatală: deși necesarul ar fi de 600 de locuri în terapia intensivă neonatală (30 de locuri la un milion de locuitori), sunt asigurate doar aproximativ 300 de locuri, reprezentând, așadar, 50% din capacitatea de a îngriji nou-născuții prematuri.

Ultimul proiect național de dotare a maternităților și secțiilor de terapie intensivă neonatală datează de mai bine de zece ani, din 2007, vreme în care unele aparate sunt deja defecte și nu mai pot fi folosite.

Conform datelor provizorii furnizate de INS pentru 2018, în județul Suceava, rata mortalității infantile a crescut de la 7,1 în 2017, la 8,6 la mia de copii născuți vii, în 2018.

Viața prematurilor depinde de investiția în maternități: 20% din impozitul pe profit. Salvați Copiii România a identificat, de-a lungul celor opt ani de campanie pentru reducerea mortalității infantile, mecanisme de finanțare care să acopere componenta de intervenție, pentru că salvarea vieților copiilor născuți prematur este o urgență.

Pentru că viața unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiția pe care o facem în maternități, Salvați Copiii România lansează un apel către companiile din Romania de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi.

Persoanele juridice care doresc să sprijine acest demers pot descărca formularul precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei.

Trebuie menționat faptul că această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero.

Suma direcționată nu poate fi mai mare de cinci la mie din cifra de afaceri și nu poate depăși 20% din impozitul pe profitul datorat statului, iar plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2019.

ȘTIRI