Orașul meu FălticeniZoom

Orașul meu Fălticeni

       Accesări: 17974

Așa arată, de la depărtare, orașul Fălticeni. Înconjurat de dealuri înverzite și apele Șomuzului. Un loc binecuvântat cu oameni de seamă cum puține așezări românești se pot mândri.

Aici s-au născut Artur Gorovei, Nicu Gane, Ion Dragoslav, Dimitrie Leonida, Jules Cazaban, Grigore Vasiliu Birlic, Sofia-Ionescu Ogrezeanu, prima femeie neurochirurg din România și din lume.

Aici au creat Matei Millo, Reuven Rubin, Ion Irimescu și alții.

Locul unde Ion Creangă și-a plimbat pașii spre școala de catiheți. Aici, la Fălticeni, s-au născut personajele Lizuca și Patrocle. Dumbrava Minunată este tot aici, la Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Orașul Fălticeni i-a atras pe oamenii de cultură și artiștii vremii. Oamenii locului și călătorii prin lume au creat lucruri minunate, unele care dăinuie și astăzi.

Medici, cercetători, ingineri din Fălticeni au marcat știința românească.

Orașul Fălticeni l-a dat pe Dimitrie Leonida, geniul care a electrificat România.

Artiștii plastici Ștefan Șoldănescu, Dimitrie Hîrlescu, Aurel Băeșu, Teodor Tatos, Gabrel Baban au dat culoare acestor locuri minunate.

Aici s-au născut câțiva dintre marii eroi consemnați în bătăliile Războiului de Independență și cele două conflagrații mondiale.

Tot la Fălticeni celebrul Regiment 16 Dorobanți.

Sportivii din Fălticeni au strălucit în marile competiții. Avem campioni olimpici, europeni și mondiali. Un oraș cu oameni medaliați.

Elevii din acest colți de Românie au cucerit primele locuri la olimpiade internaționale. Au creat proiecte premiate în lume.

Fălticeni înseamnă valoare și inteligență.

Fălticeni. Pe vremuri, singurul oraș din Europa cu drumuri la intrare și ieșire în serpentine.

Orașul celor patru muzee. Orașul în care nu se întâmpla nimic. Orașul cu cel mai frumos și ingenios glob pământesc din lume.

Oricum i-ați spune este Fălticeni.

Orașul meu Fălticeni. Acasă la noi.

ȘTIRI