Opt victime într-un accident produs de un autoturism care s-a izbit într-o autospecială SMURD aflată în misiuneRural

Opt victime într-un accident produs de un autoturism care s-a izbit într-o autospecială SMURD aflată în misiune

       Accesări: 4161

Un grav accident rutier s-a produs vineri după amiază, în satul Călugăreni, comuna Adâncata.

Un autoturism, în care se aflau patru persoane a intrat pe contrasens într-o curbă deosebit de periculoasă, izbindu-se frontal de o ambulanţă SMURD aflată în misiune. Impactul a fost deosebit de violent, în urma acestuia au rezultat mai multe victime, a informat în această seară Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava.

La faţa locului, s-au deplasat militarii de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, cu patru autospeciale (o ambulanţă de terapie intensivă mobilă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport persoane şi victime multiple şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă echipată cu utilaje de descarcerare) şi două ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava.

Până la sosirea salvatorilor, colonel Ţipişcă Radu, şef Serviciu Prevenire din cadrul ISU Suceava, care se deplasa în drum spre domiciliu a acordat primul ajutor medical victimelor. Ulterior s-a constatat că numărul victimelor accidentului a fost de opt, nouă fiind numărul persoanelor implicate în accident.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pompierii militari au luat măsurile specifice de siguranţă, concomitent cu operaţiunile de acordare a primului ajutor medical. Toate victimele se aflau în stare de conştienţă, au fost transportate la UPU Suceava fiind supuse la investigaţii medicale amănunţite.

Colegii noştri de pe ambulanţa SMURD au suferit răni uşoare urmând a fi investigaţi la UPU Suceava”, se arată în comunicatul de presă.

ȘTIRI