Opt localităţi din zona Fălticeni vor primi microbuze şcolare până la sfărşitul acestui anRural

Opt localităţi din zona Fălticeni vor primi microbuze şcolare până la sfărşitul acestui an

       Accesări: 81

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a repartizat un prim lot de microbuze şcolare 16+1 locuri în vederea asigurării transportului şcolar pentru elevii din comunităţile rurale îndepărtate de unităţile şcolare la care sunt arondaţi.

Din cele 43 de solicitări venite din judeţul Suceava, 37 sunt solicitări eligibile, pentru care vor fi furnizate microbuze în două etape. Au fost declarate neeligibile cererile formulate de Municipiul Rădăuţi, Oraşul Dolhasca, Oraşul Liteni, Oraşul Milişăuţi, Oraşul Siret şi Oraşul Vicovu de Sus.

După cum ne-a informat Departamentul de Informare Publică a Consiliului Judeţean Suceava, prima etapă se va desfăşura în perioada iulie – septembrie 2014, urmând a fi repartizate un număr de 18 microbuze, achiziţionate în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 12/04.07.2013, către următoarele unităţi administrativ – teritoriale: Bălăceana, Berchişeşti, Boroaia, Dorna Candrenilor, Drăguşeni, Forăşti, Gălăneşti, Horodnic de Sus, Moldoviţa, Muşeniţa, Panaci, Pârteştii de Jos, Poiana Stampei, Putna, Râşca, Ulma, Vadu Moldovei şi Valea Moldovei.

În cadrul ceremoniei de predare a primului lot de microbuze, desfăşurată miercuri, 23 iulie 2014, la Guvernul României, localităţile Berchişeşti şi Gălăneşti au intrat în posesia microbuzului destinat transportului şcolar.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Etapa a doua se va desfăşura în perioada octombrie – decembrie 2014, pentru microbuzele care se vor achiziţiona în conformitate cu  Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 17/2014. Un număr de 19 microbuze vor ajunge în această etapă la Adâncata, Bogdăneşti, Breaza, Burla, Cornu Luncii, Dărmăneşti, Fundu Moldovei, Horodnic de Jos, Iacobeni, Ilişeşti, Ipoteşti, Izvoarele Sucevei, Moldova – Suliţa, Sadova, Şaru Dornei, Şcheia, Straja, Udeşti şi Vultureşti.

ȘTIRI