Opt incendii de vegetație uscată într-o singură zi. Intervenții ale pompierilor la Vadu Moldovei și BuneștiActualitate

Opt incendii de vegetație uscată într-o singură zi. Intervenții ale pompierilor la Vadu Moldovei și Bunești

       Accesări: 1061

Arderile necontrolate de vegetație uscată, pentru igienizarea miriștilor și efectuarea curățeniei de primăvară, au generat opt incendii într-o singură zi, în județul Suceava.

Potrivit informațiilor oferite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, sâmbătă, 4 martie, incendiile au afectat peste 12 hectare, în localităţile: Câmpulung Moldovenesc (50.000 mp), Vadu Moldovei (45.000 mp), Vicovu de Sus (10.000 mp), Rădăuţi (5.000 mp), Buneşti (5.000 mp), Mănăstirea Humorului (5.000 mp), Şcheia (2.000 mp) şi Vama (100 mp).

Cea mai complexă intervenţie s-a înregistrat pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, unde au fost mistuite de flăcări aproximativ 4 hectare de vegetaţie uscată, dar şi un hectar de litieră, plantaţie de molid de 1 an (pe aproximativ 40 de ari) şi resturi de exploatare forestieră. Incendiul nu a afectat coronamentul arborilor maturi.

Vântul puternic şi vegetaţia foarte uscată au favorizat extinderea cu repeziciune a flăcărilor, care au afectat parţial şi au pus în pericol întregul fond forestier din zonă.
Intervenţia a fost extrem de grea, în condiţiile în care în zonă nu existau surse de apă, iar terenul accidentat şi greu accesibil a amplificat efortul depus pentru lichidarea incendiului al forţelor care au intervenit (26 de pompieri militari, 15 lucrători ai Ocolului Silvic Pojorâta, 10 membri ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, 6 jandarmi şi 4 poliţişti).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Foto – ISU Suceava

ȘTIRI