Opt comune din zona Fălticeni au proiecte de investiții care întrunesc toate condițiile pentru finanțareActualitate

Opt comune din zona Fălticeni au proiecte de investiții care întrunesc toate condițiile pentru finanțare

       Accesări: 5972

Noi fonduri sunt pregătite pentru dezvoltarea mediului rural. Opt comune din zona Fălticeni figurează pe lista celor 1.200 de localități din țară ce au proiecte selectate de CNSP pentru următoarea etapă de finanțare. Deja patru comune, Boroaia, Vadu Moldovei, Cornu Luncii și Vulturești, au primit banii în vederea realizării investițiilor programate.

Fondurile sunt asigurate prin FDI (Fondul de Dezvoltare și Investiții), lista proiectelor eligibile pentru finanțare fiind publicată recent.

Comunele Rădășeni, Fântâna Mare, Preutești, Horodniceni, Râșca, Dolhești, Bunești și Forăști apar pe tabelul național al localităților care întrunesc toate condițiile pentru finanțare.

Cele opt localități vor derula programe ce însumează investiții de 100 de milioane de lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cel mai mare proiect aparține comunei Rădășeni. Proiectul, în valoare de 22,30 milioane de lei, este destinat reabilitării unor drumurilor comunale de interes local, în lungime de 14 kilometri în satele Pocoleni, Lămășeni și Rădășeni.

Comuna Râșca are un proiect de 19,99 milioane de lei tot pe infrastructură rutieră. Sunt prevăzute modernizări de drumuri comunale în satele Râșca, Jahalia și Slătioara.

La același capitol a depus un proiect și Comuna Preutești. Valoarea se ridică la 15,11 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea unor drumuri de interes local.

Comuna Fântâna Mare este pe lista FDI cu un proiect de Extindere sistem de alimentare cu apă și extindere sistem de canalizare în satele Cotu Băii și Fântâna Mare în valoare de 17,29 milioane de lei

La capitolul infrastructură mai sunt eligibile pentru finanțare proiectele comunelor Horodniceni, Dolhești și Bunești.

Localitatea Forăști solicită printr-un proiect 2,39 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public prin diminuarea consumului de energie.

Surse instituționale susțin că este o chestiune de zile până când primarii localităților vor semna contractele de finanțare.

Lista proiectelor eligibile pentru finanțare (zona Fălticeni)

Comuna Bunești
Modernizare drumuri în Bunești, Podeni, Uncești și Petia – 9.517.000 lei

Comuna Dolhești
Modernizare infrastructură rutieră de interes local – 7.139.887 lei

Comuna Fântâna Mare
Extindere sistem de alimentare cu apă și extindere sistem de canalizare în satele Cotu Băii și Fântâna Mare – 17.298.464 lei

Comuna Forăști
Modernizarea iluminatului public – 2.395.574 lei

Comuna Horodniceni
Asfaltare drumuri locale – 2.159.430 lei

Comuna Preutești
Reabilitare și modernizare drumuri de interes local – 15.118.007 lei

Comuna Rădășeni
Reabilitare drumuri comunale de interes local – 22.300.941 lei

Comuna Râșca
Modernizare drumuri comunale în Râșca, Jahalia și Slătioara – 19.990.000 lei

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI