Oportunitățile de finanțare în cadrul POR 2014-2020 au fost prezentate la SuceavaRural

Oportunitățile de finanțare în cadrul POR 2014-2020 au fost prezentate la Suceava

       Accesări: 59

intalnire POR 2014-2020Camera de Comerţ şi Industrie Suceava a găzduit miercuri, 7 octombrie 2015, o întâlnire cu beneficiarii de finanțări europene din județul Suceava (primării, firme de consultanță, agenți economici, etc), cu prilejul prezentării Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Evenimentul a fost organizat de Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Programul Operațional Regional 2014-2020 are ca obiectiv general creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale. Obiectivul se va realiza prin sprijinirea proiectelor de dezvoltare a mediului de afaceri, de dezvoltare a infrastructurii din România și a serviciilor. POR 2014-2020 are o alocare de 6,7 miliarde de euro reprezentând sprijinul financiar al Uniunii Europene (UE), prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Prezent la această întâlnire, Cătălin Nechifor, Președintele Consiliului Județean Suceava,  a declarat că Regiunea Nord – Est nu mai este cea mai săracă din Europa. El a precizat că Regiunea Nord – Est a depăşit Regiunea din Bulgaria. „Ne-am mişcat foarte bine şi este important să înţelegem lucrul acesta”, a spus Nechifor care a adăugat că au fost extrem de multe proiecte implementate în Regiunea Nord – Est, au fost finanţări şi în zona privată şi în zona publică. Nechifor a făcut cu acest prilej un bilanț al proiectelor finanțate în ultimii ani în județul Suceava, prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI