Operatorii economici trebuie să afișeze la loc vizibil dacă vând produse obținute din produse congelateNațional

Operatorii economici trebuie să afișeze la loc vizibil dacă vând produse obținute din produse congelate

       Accesări: 205

Începând de joi, 20 octombrie 2016, au intrat în vigoare prevederile Ordinului nr. 183/2016 privind informarea consumatorilor de către operatorii economici care desfăşoară activităţi de comercializare pe teritoriul României a produselor obţinute din produse alimentare congelate.

Ordinul stabileşte condiţiile de informare a consumatorilor pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care comercializează pe teritoriul României pâine, produse de panificaţie şi produse de patiserie obţinute din produse congelate, precum şi unităţile de restauraţie colective care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate.

Operatorii economici au obligaţia de a informa consumatorii prin afişare la loc vizibil, lizibil, uşor de înţeles, într-o formă care să nu permită ştergerea, după caz, pe un afiş, pe etichetă, ambalaj de vânzare, în meniul oferit, ori altele asemenea, ce însoţesc produsul, cu menţiunea „produs/din produs decongelat”.

„Un pas important în informarea consumatorilor români, pentru a putea decide în cunoștiință de cauză, mai ales în unitățile tip restaurante, patiserii etc., unde, de multe ori, găsim mențiunea „produse proaspete”. Astfel se va putea face o diferență clară între produsele congelate și cele cu adevărat proaspete”, a declarat Sorin Mierlea, președinte InfoCons

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI