Operațiunea “Ziua Z” pentru combaterea fenomenului infracțional. Județul Suceava pe harta descinderilor procurorilor DIICOTNațional

Operațiunea “Ziua Z” pentru combaterea fenomenului infracțional. Județul Suceava pe harta descinderilor procurorilor DIICOT

       Accesări: 1049

În această dimineaţă, în cadrul operatiunii ZIUA Z , sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT, procurorii din cadrul direcției au declanșat o amplă acțiune de combatere a fenomenului infracțional.

Acțiunea se derulează concomitent pe teritoriul a 28 de județe şi a municipiului Bucureşti (Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Galați, Brăila, Vrancea, Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraș, Hunedoara, Timișoara, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj și Bistrița Năsăud).

Sunt efectuate un  număr de 238 de percheziții domiciliare, ce vizează nu mai puțin de 227 de suspecți.

 “Acțiunile concertate ale procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism declanşate astăzi la nivel național sunt rezultatul activităților investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracționale implicate în majoritatea  formelor de criminalitate organizată ce intră în competența direcției, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infractiuni cu violenţă, santaj, lipsire de libertate în mod ilegal si tentativă de omor”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Acţiunea este efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, inspectoratelor de poliție județene, luptători ai structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române şi structurile de intervenţie speciale ale Jandarmerie Romane.

Suportul de specialitate este asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acţiune este efectuată cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi al Direcţiei Generale Anticorupţie.

 

ȘTIRI