Omul de afaceri Pavel Onea este candidatul partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului FălticeniAlegeri Locale

Omul de afaceri Pavel Onea este candidatul partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului Fălticeni

       Accesări: 1258

Și oamenii de afaceri aspiră la cea mai importantă funcție din administrația locală. Este și cazul fălticeneanului Pavel Onea care va candida pentru funcția de primar la alegerile din iunie 2016. Inginerul de 46 de ani va candida din partea Mișcării Populare, partidul fostului președinte Traian Băsescu.

Alegerea omului de afaceri Pavel Onea nu este deloc întâmplătoare având la bază criterii de selecție clare.

La fel ca în tot județul candidații au fost selectați pe sprânceană, după cum spune Corneliu Popovici, liderul organizației județene MP Suceava. Potrivit acestuia, candidatul partidului este un om reprezentativ pentru comunitatea locală, atât ca om de afaceri cât și ca cetățean.

”Nu am făcut această alegere în mod întâmplător. Venim în fața electoratului cu un om de calitate. Persoana desemnată este validată în Colegiul Național al Mișcării Populare. Candidatul nostru este omul de afaceri Pavel Onea.”, spune Popovici. ”Ne-am oprit la domnul Onea, odată pentru că este o persoană deosebită, îl cunosc, iar activitatea lui de bază este una specifică Fălticeniului. Eu cred că domnia sa poate atrage atenția mai mult spre acest municipiu. ”Activitatea privată a domnului Onea poate ajuta la evidențierea municipiului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pavel Onea a fost desemnat în urmă cu câteva luni ”Pomicultorul anului 2015”, titlu acordat de ministrul Agriculturii. Fălticeneanul de 46 de ani este inginer agronom și a dezvoltat împreună cu frații săi una din cele mai prospere afaceri în domeniul pomiculturii.

Omul de afaceri deține linie de producție a sucului de mere Saft livrat pe piața românească, dar și la export.

Corneliu Popovici susține că l-a ales pe Pavel Onea pentru că ”inginerii agronomi au succes în zona Fălticeni”, șeful Mișcării Populare Suceava făcând aluzie la deputatul social-democrat Ioan Stan.

”Pentru că este inginer agronom, un om onest, echilibrat, care a performant în activitatea lui și a arătat că poate face lucruri cu succes. Așa cum pentru el a făcut o afacere de succes, poate face ceva util și pentru Fălticeni.”, explică liderul MP Suceava. ”Pe de altă parte, dacă stau să analizez, inginerii agronomi au succes în zona Fălticeni. Avem în politica suceveană ingineri agronomi cu state vechi, la 4-5 mandate de parlamentari.”

Onea este membru al partidului Mișcarea Populare din toamna anului trecut, când s-a conturat și ideea unei posibile candidaturi. Președintele Corneliu Popivici afirmă că și-a dorit în partid oameni noi, cu rezultate în domeniilor lor de activitate și care nu au fost implicați vreodată politic.

”Încercăm să aducem oameni noi, care nu au fost implicați până acum în politică, oameni care au demonstrat ceva în cariera lor. Ceea ce dorim să arătăm electoratului în vara acestui an este că putem face o schimbare în bine.”, susține liderul Mișcării Populare Suceava. ”La Fălticeni suntem bine structurați, avem un candidat care sper să fie pe placul fălticenenilor, să-i sensibilizăm cu un vot pozitiv lângă noi. Ne prezentăm la localele din 2016 cu persoane active și implicate în comunitatea locală.”

Popovici mai spune că Mișcarea Populară nu se va putea bate de la egal la egal cu PSD și PNL care au legislația de partea lor dar și oameni care au mai trecut prin experiența alegerilor.

El este convins că noua formațiune politică tânără va reuși în câteva localități să încline balanța în favoarea partidului.

ȘTIRI