Omul de afaceri Gheorghe Gorban este noul proprietar al Complexului Miraj: Tranzacția l-a costat 550.000 de euroLocal

Omul de afaceri Gheorghe Gorban este noul proprietar al Complexului Miraj: Tranzacția l-a costat 550.000 de euro

       Accesări: 5856

Tranzacție de jumătate de milion de euro pe piața locală. Cea mai mare investiție realizată la Fălticeni în ultimii ani 10 ani, în domeniul hotelier și al serviciilor spa, intră în portofoliul unor foști concurenți. Scos la vânzare în urmă cu doi ani, Complexul Miraj Restort & Spa are un nou proprietar din vara acestui an.

Omul de afaceri Gheorghe Gorban este cumpărătorul imobilului, de pe strada Nicolae Beldiceanu, deținut de familia Macovei.

Acționarul Hotelului Turist a plătit 550.000 de euro, sporindu-și prezența pe un segment fără prea mare interes pentru investitori.

Tranzacția a fost încheiată la sfârșitul lunii august, în aceeași lună în care proprietarii au vândut cu 100.000 de euro stația Petrimar Oil din Fălticeni oamenilor de afaceri Vasile Pîrlac și Ștefan Gherman.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Complexul Miraj Resort & Spa include un restaurant la parter, grădina de vară, un hotel aflat la etaj și piscina cu facilități auxiliare, saună uscată și umedă.

Prețul de achiziție al imobilului este de patru ori mai mic decât investițiile pe care familia Macovei le-a făcut pentru afacerea care completa la vremea respectivă portofoliul firmei Petrimar Oil.

Potrivit directorului economic Marius Macovei, capitalul alocat pentru dezvoltarea și dotarea obiectivului s-a ridicat la peste 2 milioane de euro.

Lucrările de amenajare la Complexul Miraj au început în anul 2009 pe locul fostei băi publice aflată în apropierea Poliției Municipiului Fălticeni și Pieței Agroalimentare. Proiectul de investiții s-a întins pe patru ani.

Proprietarii au fost optimiști de la început în privința succesului afacerii, însă situația s-a dovedit mai complicată în anii ce aveau să vină pe fondul crizei economice. În toamna anului 2012 au deschis complexul, punctul de atracție fiind piscina acoperită, prima de acest fel din municipiu.

Afacerea nu a funcționat potrivit așteptărilor, iar patru ani mai târziu, Complexul a fost scos la vânzare pe internet pentru 2 milioane de euro. Ulterior prețul a scăzut la 1 milion de euro, dar un cumpărător tot nu a fost găsit.

Cu banii obținuți din vânzarea complexului, acționarii Petrimar Oil au lichidat creditele la bancă.

Întrebat de ce nu a funcționat afacerea, directorul economic Marius Macovei susține că domeniul este unul mult prea greu, mai greu decât ei și-ar fi imaginat. Pe de altă parte, complexul a fost deschis într-o perioadă când toată lumea strângea cureaua.

După cele două tranzacții, Petrimar Oil mai deține doar stația de carburanți din Cornu Luncii, afacere pe care acționarii firmei o dețin de aproape 20 de ani.

ȘTIRI