Câinele de serviciu al ISU Suceava este din nou campion naționalActualitate

Câinele de serviciu al ISU Suceava este din nou campion național

       Accesări: 197

În perioada 3-7 octombrie 2016, cei mai deştepţi căţei din cadrul Ministerului Afacerilor Interne s-au întrecut la Centrul chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, în cadrul Campionatului naţional de dresaj al câinilor de serviciu.

Timp de cinci zile, 22 de echipe câine-instructor şi-au arătat măiestria şi pregătirea pentru a ocupa un loc pe podium la probele Câine universal, Detectare explozivi şi droguri, Patrulare intervenţie şi Căutare-salvare.

La ultima probă a concurat şi Olly, câinele de serviciu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

“Alături de instructorul său, plutonierul major Marius Manolachi, Olly şi-a arătat din nou calităţile extraordinare şi pregătirea temeinică. După cele 4 probe ale competiţiei, din care trei au constat în misiuni de căutare a victimelor în medii ostile, cei doi au ocupat detaşat prima poziţie pe podium, la fel cum au făcut-o şi anul trecut. Cea de-a patra probă, cea de disciplină, a testat inteligenţa, ascultarea, supunerea şi răbdarea câinilor de serviciu, implicând executarea întocmai a comenzilor instructorului, probă pe care Olly a trecut-o cu brio. Îi felicităm pe cei doi colegi ai noştri şi le urăm succes şi pe viitor”, ne-a informat plt.adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Olly este cel mai îndrăgit „coleg” al pompierilor militari suceveni.

Ciobănescul german a sosit la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava în urmă cu patru ani şi jumătate şi provine din canisa Centrului Chinologic Sibiu. I s-a pus la dispoziţie o „locuinţă de serviciu” şi beneficiază de toate drepturile prevăzute de reglementările în vigoare, ca un pompier militar adevărat.

olly_2

ȘTIRI