Ocoalele Sivice Fălticeni, Râșca, Mălini și Dolhasca scot la vânzare 15.000 de metri cubi de lemn de focActualitate

Ocoalele Sivice Fălticeni, Râșca, Mălini și Dolhasca scot la vânzare 15.000 de metri cubi de lemn de foc

       Accesări: 5523

Vremea rece s-a instalat încă din noiembrie, iar principala grijă când vine iarna este cheltuiala mai mare pe care o facem pentru încălzirea case. Lemnul rămâne una dintre sursele cele mai utilizate pentru încălzirea locuințelor, în special în mediul rural. Pe toată perioada sezonului rece ocoalele silvice vin cu oferte pe măsură pentru populație.

În zona Fălticeni, cele patru unități, în perioada noiembrie-decembrie, vor scoate la vânzare aproximativ 15.000 de metri cubi de lemn de foc pentru populație.

Volumul estimat de lemn de foc ce va fi disponibil la Ocolul Silvic Fălticeni este de 5.200 de metri cubi de lemn. La Ocolul Silvic Râșca sunt 3.500 metri cubi lemn de foc, iar la Ocolul Silvic Mălini este estimată cantitatea de 2.400 metri cubi.

În ceea ce privește oferta Ocolului Silvic Dolhasca, volumul preconizat a fi scos la vânzare însumează 3.400 de metri cubi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Lemnul de foc provine nu doar din doborâturi, ci și din produse principale și secundare.”, explică Mihai Mihețiu, șeful Ocolului Silvic Fălticeni. „Sunt arbori destinați exploatării, din care o parte este lemn de lucru, iar o parte este lemn de foc. Este sezonul în care facem tăieri principale, asta înseamnă tăieri de regenerare a pădurii. În același timp pot fi și arbori din tăieri de igienă, adică arbori extrași pentru că sunt uscați, bolnavi, rupți, uscați, afectați sau doborâți.”

Prețurile de valorificare variază între 100 lei/mc cu TVA și 325 lei/mc cu TVA în funcție de specie, sortiment și condiția de livrare.

La vânzare sunt scoate atât specii de rășinoase (brad și molid) cât și foioase (fag, carpen, mesteacăn, frasin).

Condițiile sunt prezentate detaliat pe portalul Direcției Silvice Suceava, www.silvasv.ro, precum și la sediile primăriilor, ocoalelor și cantoanelor silvice.

Informații privind disponibilul pe specii se pot obține de la ocoalele silvice.

Persoanele interesate pot depune cereri pentru achiziția lemnului de foc fie la ocolul silvic fie la primăriile din localitate.

Pentru perioada noiembrie-decembrie 2018, la nivelul județului Suceava, Direcția Silvică a scos spre achiziție 64.400 de metri cubi de lemn.

Cele mai mari cantități de lemn din județ sunt pe Ocoalele Silvice Stulpicani (9.000 mc), Brodina (6.400 mc), Fălticeni (5.200 mc), Pojorâta (5.100 mc) și Crucea (4.800 mc).

ȘTIRI