Ocoalele silvice din zona Fălticeni asigură peste 6.000 de metri cubi de lemn pentru focRural

Ocoalele silvice din zona Fălticeni asigură peste 6.000 de metri cubi de lemn pentru foc

       Accesări: 859

Și în acest an, Regia Nationala a Padurilor Romsilva vinde lemn de foc, direct către populație, la subunitățile sale din teritoriu, respectiv la ocoalele silvice de stat.

În primele șase luni ale anului 2019, la nivel național Romsilva a livrat direct populației un volum de 608.926,35 metri cubi lemn pentru încălzirea locuinței, la un preț mediu de 178,6 lei pe metru cub, fără taxa pe valoarea adaugată.

Persoanele interesate să achizitioneze lemn de foc pot depune cerere direct la ocoalele silvice de stat sau la sediile primăriilor la care acestea sunt arondate. 

Direcția Silvică Suceava scoate la vânzare, în această perioadă, prin cele 24 de ocoale silvice arondate, circa 27.000 de metri cubi de material lemnos pentru foc.

Prețul lemnului pentru încălzirea locuinței, livrat direct populației, variază în funcție de specie, sortiment și condițiile de livrare, costurile de transport nefiind incluse în preț.

Ultima situație actualizată privind disponibilul de lemn de foc datează din data de 19 iulie 2019.

În zona Fălticeni era scoasă la vâzare cantitatea de 6255 metri cub de lemn de foc, la ocoalele silvice din: Mălini (160 metri cubi), Râșca (2380 metri cubi), Fălticeni (1365 metri cubi) și Dolhasca (860 metri cubi).

ȘTIRI