Observații ornitologice în zona lacurilor din Fălticeni de Ziua Mondială a Păsărilor MigratoareActualitate

Observații ornitologice în zona lacurilor din Fălticeni de Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare

       Accesări: 398

Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava desfăşoară o acțiune de watch birding (observaţii ornitologice) în ariile de protecție avifaunistică din județul Suceava, în ziua de 11 mai 2018, pe traseul – Siret – Bucecea – Fălticeni – Ponoare.

Acțiunea este dedicată Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare, campanie ce se desfăşoară la nivel mondial, cu scopul de a conştientiza şi promova anual, conservarea păsărilor migratoare şi a habitatelor lor din întreaga lume.

Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare a fost organizată pentru prima dată în anul 2006, pentru a celebra încântătoarea călătorie a păsărilor migratoare între locurile de cuibărit şi cele de iernare.

În acest an, campania ziua mondială a păsărilor migratoare, va avea două zile de sărbătoare de vârf  – a doua zi de sâmbătă din lunile mai și octombrie – dar poate fi, de asemenea, sărbătorită tot anul, ori de câte ori păsările migratoare sunt prezente într-o anumită localitate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Unificarea vocii noastre pentru conservarea păsărilor” este deviza pentru Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare din anul 2018.

Prin activitățile desfășurate cu acest prilej și prin schimbul de informații care rezultă, se dorește să crească gradul de conștientizare cu privire la amenințările – atât generale, cât și specifice – cu care se confruntă păsările. Comparând experiențele și preocupările lor, împărtășind povestirile și activitățile lor, oamenii din întreaga lume își vor face vocile și acțiunile să ajungă și mai departe, la forurile de decizie, subliniind faptul că, problema conservării păsărilor este într-adevăr o problemă globală.

Multe activităţi umane, precum: utilizarea excesivă şi nesustenabilă a terenurilor de vânătoare, pescuitul, poluarea și mai recent parcurile eoliene de producere a energiei electrice ameninţă grav populaţiile de păsări migratoare”, a precizat directorul executiv al APM Suceava, Gheorghe Aldea..

În România au fost declarate, la nivel național, un număr de 149 de arii de protecție specială avifaunistică (SPA). Pe teritoriul judeţului Suceava se regăsesc (total sau parţial), un număr de 9 SPA- uri: Lacurile Fălticeni, Munţii Rarău – Giumalău, Munţii Rodnei, Obcina Feredeului, Vânători-Neamţ, Acumulările Rogojeşti-Bucecea, Dorohoi – Şaua Bucecei, Munţii Maramureşului, Munţii Călimani.

ȘTIRI