O văduvă cu șase copii primește sprijin din partea Protoieriei FălticeniLocal

O văduvă cu șase copii primește sprijin din partea Protoieriei Fălticeni

       Accesări: 2209

Protoieria Fălticeni desfășoară o acțiune de întrajutorare a unei fălticenence, mamă a șase copii. O familie care trăiește doar din ajutorul social, în condiții foarte precare. Femeia a rămas văduvă în urmă cu doi ani, după ce șoțul a murit în condiții suspecte în Italia.

actiune_umanitara_3Elena Gafița, în vârstă de 42 ani, este suferindă de o boală necruțătoare, având tumoare uterină malignă, care necesită tratament adecvat și internare în spital.

Din punct de vedere material, femeia nu poate face nimic pentru sănătatea ei, în plus este legată de copiii de care trebuie să aibă grijă. Cel mai mic dintre copii are 2 ani și 6 luni (Darius Lucian), iar cel mai mare are 17 ani (Ionela). Traiul îl duc pe o zi pe alta, când și când vecinii îi mai ajută cu mâncarea.

Situația Elenei Gafița a impresionat conducerea Protoieriei Fălticeni. Pc.Pr. Protoiereu Adrian Dulgheriu a sărit în ajutorul ei, oferindu-i în luna iunie suma de 500 de lei pentru a achita utilitățile. În luna iulie, în parteneriat cu Ocolul silvic Silva Bucovina, reprezentant  de ing. Rareș Hrestic, familia a beneficiat de un ajutor ce a constat în alimente de primă necesitate (ulei, făină, zahăr, legume, fructe, bulion, mazăre, orez, sare, conserve, lactate) în valoare de 800 lei.

     La numai o zi de la această acțiune doamna Elena Gafița a fost internată din nou la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, pentru îngrijire medicală, având în vedere că suferă dureri insuportabile. Costul medicamentației ce va fi prescrisă de către medici, va fi suportată integral de către Protoieria Fălticeni. Cei care doresc să înfăptuiască o faptă bună, sunt rugați să o contacteze pe doamna Gafița. Astfel de acțiuni vor continua în încercarea de a aduce un strop de speranță celor aflați în nevoință, dar și mediatizarea acestor cazuri pentru a aduce la cunoștință și celor care au posibilitatea de a ajuta”, ne-a declarat Pr. Protoiereu Adrian Dulgheriu.

actiune_umanitara_2

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI