O săptămână cu temperaturi negative şi brumăNațional

O săptămână cu temperaturi negative şi brumă

       Accesări: 209

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi o informare meteorologică pentru intervalul 15 martie, ora 06 – 18 martie, ora 06.

  În intervalul menţionat, valorile termice vor fi în scădere, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată. Pe parcursul nopţilor se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă în cea mai mare parte a teritoriului, dar îndeosebi în nordul, centrul şi estul ţării şi în zonele deluroase din sud.

În cursul zilei de marţi, 15 martie vor fi precipitaţii slabe, mixte în regiunile nordice, iar la munte va ninge.

Potrivit estimării evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 14-27 martie 2016, în zona Moldovei, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, cu valori medii ale maximelor diurne de aproximativ 5 grade şi ale minimelor nocturne de -3…-1 grad. Pe 17 – 18 martie regimul termic va creşte spre valori de 13 grade ziua şi 0 grade noaptea, pentru ca ulterior, pe 19 – 20 martie, o nouă răcire să determine iarăşi scăderea temperaturilor diurne spre 5 grade şi a celor nocturne spre -5 grade, în medie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

După data de 21 martie însă, temperaturile vor creşte uşor de la o zi la alta, astfel încât, la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, se vor înregistra valori mediate la scara întregii regiuni de aproximativ 11…12 grade ziua şi 0…1 grad noaptea, caracterizând un regim termic apropiat de cel normal pentru ultimele zile ale lunii martie. În decursul intervalului de prognoză, aproape zilnic vor fi precipitaţii mixte, dar locale şi slabe cantitativ. Excepţie vor face zilele de 14, 16 şi 17 martie când probabililtatea de apariție a precipitaţiilor va fi foarte redusă

ȘTIRI