O obligaţie în plus pentru administratorii de bloc, un ban în plus scos din buzunarele proprietarilorActualitate

O obligaţie în plus pentru administratorii de bloc, un ban în plus scos din buzunarele proprietarilor

       Accesări: 51

Asociaţiile de proprietari vor fi nevoite să prevadă cheltuieli suplimentare în bugetele anuale, în urma unei modificări aduse legislaţiei care le reglementează funcţionarea.

Camera Deputatilor, în calitate de for decizional, a aprobat miercuri un proiect de lege care aduce completări Legii nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.

Potrivit modificării aduse articolului 36, administratorii urmează să informeze proprietarii, trimestrial, în scris sau prin poşta electronică, cu privire la situaţia financiară a asociaţiei de proprietari (cheltuieli, venituri, încasări, etc).

Noua atribuţie a administratorului are următoarea formulare : „g) informarea trimestrială, în scris sau prin poşta electronică, a proprietarilor, membrii asociaţiei de proprietari, cu privire la situaţia financiară cuprinzând toate elementele de cheltuieli, venituri, încasări şi plăţi aferente asociaţiei de proprietari, sub semnătura proprie şi contrasemnată de preşedintele şi de cenzorul asociaţiei de proprietari.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Un lucru bun, ar putea zice şi miile de proprietari de apartamente din Fălticeni, nemulţumiţi de multe ori de activitatea administratorilor şi de banii care trebuie plătiţi pentru funcţionarea asociaţiilor de proprietari.

Problema este că nota de plată pentru cele patru informări trimestriale ajunge să fie plătită tot din buzunarele proprietarilor, pentru că asociaţia va fi nevoită să prevadă sume pentru consumabile (imprimantă, hârtie, toner pentru imprimantă, servicii poştale, servicii internet, etc).

Pentru a crea efecte în activitatea asociaţiilor de proprietari, proiectul de lege adoptat de Camera Deputaţilor trebuie promulgat de preşedinte şi publicat în Monitorul Oficial.

ȘTIRI