O nouă ţeapă la schimbul valutar de ocazieActualitate

O nouă ţeapă la schimbul valutar de ocazie

       Accesări: 74

O femeie din Vultureşti a încheiat cea mai păguboasă tranzacţie valutară din viaţa ei. O nouă înşelăciune pe filiera schimbului valutar de ocazie s-a produs joi în Fălticeni (a treia din ultimele luni). Victima s-a deplasat în municipiul Fălticeni pentru a-şi cumpăra mobilă de la un magazin. Întrucât avea asupra ei suma de 400 euro, în jurul orei 11.20, a mers în zona centrală a municipiului, pe str. Republicii, pe aleea pietonală, în căutarea unei casei de schimb valutar.

În momentul în care a ajuns în faţa unei case de schimb valutar, femeia s-a arătat nemulţumită de cotaţia de schimb, întorcându-se spre o altă unitate de schimb valutar de pe str. Sucevei. La scurt timp, pe acest traseu femeia a fost abordată de către o persoană necunoscută de sex masculin care s-a oferit să-i schimbe mai repede şi mai convenabil valuta, conducând victima în spatele unui magazin, unde a efectuat tranzacţia.

După o oră şi 40 de minute, când persoana vătămată a mers la magazinul de mobilă a constatat că persoana necunoscută a înşelat-o cu suma de 700 lei. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală faţă sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

 „Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate de persoane necunoscute care solicită să efectueze activităţi de schimb valutar. Poliţiştii  recomandă efectuarea de schimburi valutare doar la bănci şi case de schimb valutar, după consultarea atentă a cursurilor şi comisioanelor afişate”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava. .

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

ȘTIRI