O femeie şi-a pierdut viaţa după ce maşina familiei a intrat într-o căruţă încărcată cu lemne. Şoţul şi doi copii au ajuns la spitalRural

O femeie şi-a pierdut viaţa după ce maşina familiei a intrat într-o căruţă încărcată cu lemne. Şoţul şi doi copii au ajuns la spital

       Accesări: 4013

Un grav accident rutier s-a produs miercuri seară, în jurul orei 22:00, pe DN 17, la intrare în localitatea Ilişeşti, dinspre Gura Humorului.

Un autoturism, înmatriculat în judeţul Iaşi, în care se afla o familie compusă din patru persoane, părinţi şi copii, a lovit în plin o căruţă încărcată cu lemne.

Impactul a fost deosebit de violent, în urma acestuia, mama celor doi copii, cu vârste de 1 an şi jumătate şi 6 ani, rămânând încarcerată.

La volanul autoturismului se afla un cetăţean spaniol, în vârstă de 39 de ani. Atelajul hipo era neînregistrat și nesemnalizat şi staţiona pe partea carosabilă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La faţa locului, s-au deplasat militarii de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, cu două autospeciale pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD, sprijiniţi de trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Până la sosirea salvatorilor, copilul de 6 ani a fost preluat de o maşină civilă şi transportat la spital, unde a ajuns în stare stabilă.

Pompierii militari au luat măsurile specifice de siguranţă, concomitent cu operaţiunile de extragere a victimei încarcerate. Din nefericire, pentru femeia de 40 de ani, cetăţean român cu reşedinţa în Spania, domiciliată în municipiul Suceava, nu s-a mai putut decât constata decesul.

Soţul acesteia şi cel de-al doilea copil, ambii în stare de conştienţă, au fost preluaţi de echipajul TIM al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, care i-a transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului judeţean, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

La fața locului, polițiștii au identificat un tânăr de 25 de ani, din comuna Ciprian Porumbescu şi  un bărbat de 49 de ani, din comuna Stroieşti, ca fiind cei care au condus atelajului hipo, atât înaintea, cât şi în momentul producerii accidentului rutier.

Cei doi au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Întrucât  nu dețineau documente legale de însoțire a materialul lemnos, cei doi bărbați  au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie organelor silvice.

În cauză s-a întocmit penal, ce va fi soluționat procedural.

ȘTIRI