O delegaţie a Gărzii Naţionale din Ucraina la SMSJ FălticeniLocal

O delegaţie a Gărzii Naţionale din Ucraina la SMSJ Fălticeni

       Accesări: 347

O delegaţie a Gărzii Naţionale din Ucraina este prezentă în perioada 20-23 septembrie la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni.

Zece ofiţeri şi subofiţeri din Centrul de Pregătire al G.N.U. Zolochiv participă la activitatea “Pregătirea ofiţerilor formatori din Garda Naţională din Ucraina (G.N.U.) privind formarea iniţială în domeniul ordinii publice”.

Obiectivul general al proiectului din care face parte şi această activitate constă în îmbunătăţirea cadrului instituţional al Gărzii Naţionale din Ucraina de executare a misiunilor de securitate încredinţate, iar organizarea la Jandarmeria Română a acestei activităţi contribuie la îndeplinirea obiectivelor asumate în proiect, precum şi la demersurile de întărire a cooperării bilaterale dintre instituţii noastre.

Întâlnirea de lucru a debutat cu intonarea imnurilor Ucrainei şi României, ulterior fiind prezentate misiunile şi atribuţiile specifice Jandarmeriei Române şi instituţiei noastre de învăţământ.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Activităţile preconizate a se desfăşura vor consta în acţiuni de concepţie şi elaborare a documentelor specifice pregătirii iniţiale în domeniul ordinii publice, precum şi asigurarea transferului de expertiză în beneficiul reprezentanţilor Gărzii Naţionale din Ucraina, potrivit domeniului activităţii.

Vizita delegaţiei ucrainiene se înscrie în cadrul proiectului “Sprijin pentru dezvoltarea Gărzii Naţionale din Ucraina”, cu finanţare din bugetul M.A.E.

ȘTIRI