O comisie interinstituţională va verifica activitatea Centrului de îngrijire Pâinea vieţii din BroşteniActualitate

O comisie interinstituţională va verifica activitatea Centrului de îngrijire Pâinea vieţii din Broşteni

       Accesări: 279

Suspiciunile legate de neregulile care s-ar înregistra la Centrul de îngrijire „Pâinea Vieţii” din Broşteni, prezentate de mass-media, au determinat o reacţie şi din partea Instituţiei Prefectului – Judeţul Suceava.

După cum vă informam marţi, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă cu privire la posibile tratamente inumane aplicate copiilor de la centrul “Pâinea Vieții”, județul Suceava.

Având în vedere aspectele prezentate de presă referitoare la neregulile de la Centrul de îngrijire “Pâinea Vieții” din Broșteni, la sediul Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava a avut loc miercuri, 16 martie 2016, o şedinţă de lucru în cadrul căreia s-au stabilit detalii referitoare la efectuarea de verificări la această instituţie. Căminul găzduiește aproximativ 70 de copii proveniți din familii sărace.

La întâlnirea de la Prefectura Suceava au participat reprezentanţii locali ai IPJ, AJPIS, DGASPC, ISU, ITM, ISJ, cât şi reprezentanţii Instituţiei prefectului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Prin ordin al prefectului se va constitui, în data de 21 martie 2016, o comisie interinstituţională, având drept scop verificarea legalităţii funcţionării centrului. Din comisie vor face parte, pe lângă reprezentanţii instituţiilor prezente astăzi la şedinţă, şi reprezentanţi ai DSP şi DSVSA. Deficienţele constatate vor fi prezentate într-un raport final elaborat în cursul săptămânii viitoare”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Suceava.

ȘTIRI