Numeroși pelerini din țară și străinătate au venit la Mănăstirea Slătioara pentru a-l sărbători pe Sfântul Ierarh GlicherieReligie

Numeroși pelerini din țară și străinătate au venit la Mănăstirea Slătioara pentru a-l sărbători pe Sfântul Ierarh Glicherie

       Accesări: 3174

Dragostea față de spiritualitate îi adună pe oamenii de pretutindeni. Pelerini din țară și străinătate au venit cu sutele la Mănăstirea Slătioara pentru a-l sărbători pe întemeietorul chinoviei ridicate la marginea comunei Râșca. La fel ca și în anii din urmă, ortodocșii pe stil vechi vin să se închine și să ia binecuvântare de la Sfântul Ierarh Glicherie, ale cărui moaște sunt așezate în biserica mitropolitană.

Credincioșii au început să sosească de ieri după-amiază când s-a rânduit slujba de priveghere ce s-a terminat spre miezul nopții.

Marți, 15 iunie (stil vechi)/ 28 iunie (stil nou), s-a săvârșit Sfânta Liturghie de către un sobor format din trei mitropoliți,  Î.P.S Vlasie, Întâistătorul Bisericii Ortodoxe Române de Stil Vechi, alături de opt arhierei din Sfântul Sinod și alți peste 50 de preoți.

La sărbătoare au participat și Mitropoliții Î.P.S Gherontie și Î.P.S Hrisostom, reprezentanții Bisericii Ortodoxe pe Stil Vechi din Grecia.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Considerat un aprig apărător al dreptei credințe ortodoxe, după cum îl descriu și cântările bisericii, Sfântul Ierarh Glicherie s-a bucurat de cinstea cuvenită din partea credincioșilor.

Viața, faptele și nevoințele sfântului din închisorile comuniste au fost evocate de Î.P.S Mitropolit Vlasie care i-a îndemnat pe credincioși să iubească virtuțile, să cultive fapta bună în rândul semenilor și să-l aibă pe Dumnezeu în centrul vieții lor.

Așa cum este obiceiul, la finalul slujbei racla sfântului Ierarh Glicherie a fost purtată în procesiune în jurul mănăstirii.

ȘTIRI