Numeroși creștini au participat la hramul Mănăstirii SlătioaraReligie

Numeroși creștini au participat la hramul Mănăstirii Slătioara

       Accesări: 2506

Zi binecuvântată și sfântă pentru ortodocșii de stil vechi. Câteva mii de persoane au participat astăzi la hramul Mănăstirii Slătioara, chinovia de călugări așezată la poalele pădurilor seculare care poartă același nume. Așezământul monahal din comuna Râșca s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare la Schimbarea la Față, unul din cele doisprezece praznice de peste an.

Pelerini din țară și străinătate au început să sosească de ieri după-amiaza, pentru a asista la slujba privegherii, încheiată spre miezii nopții după cuvântarea și rugăciunile rostite de P.S Flavian (Episcop al Bucureștiului).

Astăzi, Sfânta Liturghie, a fost oficiată de un sobor de 12 arhierei, 80 de preoți și 10 diaconi, în prezența unei asistențe, ca de obicei, numeroase.

Credincioşii au umplut curtea mănăstirii, fiecare închinându-se la racla cu moaștele Sfântului Ierarh Glicherie, unul din întemeietorii lăcașului monahal acum 70 de ani în urmă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Înconjurat de mai mulți episcopi ai Sfântului Sinod, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române de Stil Vechi a slujit în paraclisul din lemn al mănăstirii. Ca de fiecare dată au fost prezenţi şi oaspeţi de peste hotare. Anul acesta au fost prezenți Î.P.S Mitropolit Ambrosie (Episcop de Filipi) și P.S. Ambrozie (Episcop de Methoni), reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din Grecia.

Cei doi mitropoliți au adus în discuție, în timpul predicii, însemnătatea sărbătorii Schimbării la Față, evocând desfășurarea momentelor petrecute la arătarea Mântuitorului pe Muntele Taborului. Ierarhii bisericii i-au îndemânat pe creștini să ducă o viață autentică și curată, în duhul învățăturilor propovăduite de Iisus Hristos, potrivit spiritului ortodox.

După terminarea Sfintei Liturghii Î.P.S Vlasie le-a mulțumit atât oaspeților, cât și credincioșilor prezenți, anunțând cele patru sfințiri programate pentru toamna acestui an.

Mai apoi, potrivit obiceiului, mai mulți preoți au purtat pe umeri racla Sfântului Ierarh Glicherie Mărturisitorul într-o scurtă procesiune în jurul mănăstirii, cu soborul arhieresc și pelerinii care s-au rugat timp de două zile pentru cei apropiați.

ȘTIRI