Numeroase premii întâi pentru elevii Școlii „Alexandru Ioan Cuza” la concursuri de creație și folclorEducație

Numeroase premii întâi pentru elevii Școlii „Alexandru Ioan Cuza” la concursuri de creație și folclor

       Accesări: 560

Reușitele se măsoară în premii. Mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” au dovedit că sunt pricepuți și iubitori de frumos la două concursuri în care talentul a fost elementul cheie. În preajma Sărbătorilor Pascale ei au participat cu numeroase lucrări la Olimpiada Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale Româneşti.

Acest eveniment include mai multe secţiuni la care elevii clasei a III-a C şi a VIII-a A, îndrumaţi de profesoarele Maria Vasilache şi Simona Păduraru Simona, au obținut rezultate bune și foarte bune.

La categoria Icoane pe sticlă s-au remarcat Claudia Petrov, cu premiul I, și Elena Radu, Bianca Avârvarei, Ștefan Gavrilescu, Marta Costandache, Maria Grădinariu, Andrei Jitariu, Claudia Radu, toți cu premiul II.

Rezultate la fel de importante au obținut Andrei Lupu (premiul I) și Sonya Prisacă (premiul II) la secțiunea Țesături, iar Cosmin Zăhărăscu (premiul I), Cristian Gavrilescu (premiul II) și Robert Naforniță (premiul II) la secțiunea sculpturăă, iar Alexandra Prundeanu (premiul II) la secțiunea artizanat.

Ploaie de premii I și pentru Elena Radu, Maria Grădinaru, Rareș Clipa, Angelica Dochia, Ariana Bosînceanu și Baciu Adelina care au concurat la categoriile Împletituri, Opincărit, Pictură pe lemn, Port popular și Ouă încondeiate.

Un rezultat excelent au bifat, din nou, elevii clasei a III-a C care au participat şi la Concursul de Folclor, faza zonală, unde au câștigat premiul I cu suita de dansuri populare a ansamblului „Muguraşii”.

Ei nu sunt la prima prezență aici, în fiecare an ajungând la faza judeţeană unde au avut rezultate de excepţie.

În anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri, elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” au desfăşurat diverse activităţi pe această temă din care au învăţat că poporul român are rădăcini adânci, iar tradițiile trebuie păstrate şi perpetuate pentru că ne definesc ca neam.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI