Numeroase localităţi din judeţul Suceava vizate de atenţionări meteorologice în această după-amiazăActualitate

Numeroase localităţi din judeţul Suceava vizate de atenţionări meteorologice în această după-amiază

       Accesări: 1323

Trei atenţionări Cod Galben şi o atenţionare Cod Portocaliu au fost emise de meteorologi în ultimele ore pentru o serie de localităţi din judeţul Suceava.

Averse, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcari electrice, grindină de dimensiuni mici, sunt fenomene meteorologice care vor fi resimţite în judeţ în următoarele ore (Broșteni, Frasin, Gura Humorului, Vatra Dornei, Cârlibaba, Ciocănești, Coșna, Crucea, Dorna-Arini, Dorna Candrenilor, Fundu Moldovei, Iacobeni, Izvoarele Sucevei, Mălini, Ostra, Panaci, Poiana Stampei, Pojorâta, Râșca, Șaru Dornei, Slatina, Stulpicani).

Pentru localităţile Câmpulung Moldovenesc, Solca, Arbore, Botoșana, Breaza, Cacica, Cornu Luncii, Frumosu, Fundu Moldovei, Mălini, Mănăstirea Humorului, Marginea, Moldovița, Poieni-Solca, Pojorâta, Râșca, Sadova, Slatina, Sucevița, Vama, Vatra Moldoviței, este în vigoare o atenţionare Cod portocaliu, până la ora 15.15.
Se vor semnala averse ce vor depăşi izolat 35..40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, intensificări ale vântului care pot lua a spect de vijelie, frecvente descărcări electrice

Începând cu data de 11 august vremea se va răcori semnificativ, astfel că până sâmbătă, 13 august, se vor înregistra temperaturi sub cele climatologic specifice pentru a doua decadă a lunii august, media maximelor coborând de la o valoare de 30 de grade spre 24…25 de grade. Temperaturile nocturne vor scădea de la valori medii de 16 grade până spre 13…14 grade spre sfârșitul primei săptămâni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Săptămâna viitoare, variațiile termice de la o zi la alta nu vor mai fi notabile și se vor înregistra valori apropiate de norme, media maximelor fiind de 26…29 de grade, iar a minimelor de 14…15 grade.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat pe 11 și 12 august, când se vor semnala averse și descărcări electrice, iar izolat se vor cumula cantități de apă mai însemnate.

ȘTIRI