Numărul virozelor respiratorii în zona Fălticeni este în creștereSănătate

Numărul virozelor respiratorii în zona Fălticeni este în creștere

       Accesări: 267

De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a infecțiilor respiratorii acute severe (SARI) și până la data de 25 februarie 2018, în România au fost confirmate cu laboratorul 1012 cazuri de gripă.

Până vineri, 2 martie, Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile a confirmat 69 de decese cauzate de gripă. În județul Suceava, dupăm  cum v-am mai informat, gripa a cauzat decesul a 3 persoane (nu au mai fost înregistate decese în ultimele două săptămâni).

La nivelul județului Suceava, în perioada 19-25 februarie, numarul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinic, infecții acute respiratorii și pneumonii) a fost de 3726 cazuri.

În topul îmbolnăvirilor se află zonele: Suceava – 2002 cazuri, Fălticeni – 447 cazuri, Câmpulung Moldovenesc – 435 cazuri, Rădăuți – 415 cazuri, Vatra Dornei – 274 cazuri, Gura Humorului – 245 cazuri, Siret – 238 cazuri.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În ceea ce privește situația din zona Fălticeni, incidența afecțiunilor respiratorii este în creștere, de la 359 de cazuri la precedenta informare, 447 de cazuri la sfârșitul săptămânii trecute (351 cazuri infecții acute respiratorii și 96 pneumonii). Un număr de 63 de persoane au fost internate pentru a primi tratament de specialitate. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta până la 1 ani, a preșcolarilor și a elevilor.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI