Număr românilor care au murit în Italia ajunge la 11. Luni vor fi repatriate trupurile celor 5 persoane decedateActualitate

Număr românilor care au murit în Italia ajunge la 11. Luni vor fi repatriate trupurile celor 5 persoane decedate

       Accesări: 289

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, s-a deplasat duminică, 28 august 2016, în centrul Italiei, regiune puternic afectată de cutremurul care a avut loc miercuri.

Demnitarul a participat, în localitatea Rieti, la ceremonia religioasă pentru victimele seismului, oficiată de P.S. Episcopul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Pe parcursul zilei, ministrul delegat Maria Ligor, alături de reprezentanți ai misiunilor diplomatice ale României în Italia, se va afla în zonele afectate de seism, unde va vizita cetățenii români spitalizați, se va întâlni cu românii din regiune și va participa la discuții cu autoritățile locale.

Potrivit ultimelor informații, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, în urma seismului din Italia survenit la data de 24 august 2016, a fost confirmat decesul a încă unui cetăţean român. În prezent, numărul cetățenilor români decedați în urma tragicului eveniment se ridică la 11.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În ceea ce privește semnalările privind cetățenii români declaraţi dispăruți, numărul cazurilor aflate în atenția Ministerului Afacerilor Externe este, în acest moment, de 14 persoane.

Trei persoane, care figurau inițial ca fiind dispărute, au fost identificate și sunt în viaţă. Doar una dintre aceste persoane este în prezent internată într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind stabilă.

Reprezentanţii Ambasadei României la Roma sunt în permanentă legătură cu unităţile medicale în care sunt internaţi în prezent 6 cetăţeni români răniţi în urma producerii seismului.

Echipa consulară mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a MAE s-a adăugat echipelor mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna, aflate deja pe teren.

Luni, 29 august 2016, vor fi repatriate corpurile neînsuflețite a cinci cetățeni români decedați în seismul produs la 24 august a.c.

Cele două transporturi funerare, ale căror costuri au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de Urgență aflat la dispoziția ministerului, vor pleca, în cursul zilei de luni, pe cale rutieră, către țară.

ȘTIRI