Noul spital prinde culoare: clădirea este finalizată în proporție de 80%Actualitate

Noul spital prinde culoare: clădirea este finalizată în proporție de 80%

       Accesări: 79

Pași spre finalitate. Pe șantierul noului Spital Municipal Fălticeni se derulează o nouă etapă în procesul de construcție. După ce la jumătatea lunii august au demarat lucrările pentru anvelopare termică exterioară, acum muncitorii aplică tencuiala decorativă.

Culorile noului spital sunt alb, roși și gri, primele două fiind nuanțele care vor predomina fațadele clădirii.

Managerul Vlad Morariu spune că acestea au fost stabilite de arhitect și proiectantul spitalului, iar cel mai târziu la jumătatea lunii noiembrie va fi terminată munca la partea de anvelopare și tencuire exterioară. Acestea sunt efectuate de o firmă din Fălticeni și una din Suceava.

”De câteva zile s-a început lucrul la de termoizolația exterioară și tencuiala decorativă definitivă. Cromatica spitalului este stabilită de arhitect și proiectantul spitalului. Culorile sunt roșu, alb și gri. Albul va fi culoarea dominantă, urmată de roșu și gri. După spusele constructorului la începutul lunii noiembrie, cel mult la jumătatea lunii noiembrie, se vor finaliza lucrările de termoizolație”, ne-a declarat managerul Spitalului Municipal Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În paralel cu aplicarea termoizolației pe pereții exteriori, la interiorul clădirii s-a lucrat la partea de instalații termice, sanitare, montaj tâmplărie și sistem de aerisire. Două din etajele clădirii au deja șapa turnată aproape în întregime, iar de săptămâna viitoare se va începe turnarea în restul încăperilor de la etajele superioare.

”În momentul când anveloparea spitalului va fi gata, lucrările vor ajunge la un stadiu de finalizate de 80% din proiect”, a declarat managerul Vlad Morariu pentru Cronica de Fălticeni.

Până la începutul anului 2015 sunt prevăzute finalizarea punctului de transformare, care va alimenta noul spital cu energie electrică, aplicarea gletului pe pereți și a tarchetului

ȘTIRI