Noul spital municipal este finalizat în proporție de 90%Actualitate

Noul spital municipal este finalizat în proporție de 90%

       Accesări: 525

Lucrările la viitoarea unitate medicală fălticeneană continuă. Cel mai important obiectiv care se dezvoltă în municipiu se apropie încet, dar sigur spre finalizare. Noul spital este realizat în proporție de 90% din actualul proiect.

Potrivit medicului Vlad Morariu, managerul Spitalului Fălticeni, pe șantier se lucrează zilnic, pentru lucrări care vizează circuitele interne ale noului spital.

Chiar dacă se lucrează preponderent la partea interioară, unele lucrări executate în toamna acestui an s-au desfășurat și în exteriorul clădirii. Vlad Morariu susține că cel mai probabil noul spital va fi dat în folosință în anul 2016, însă totul ține de modul cum se va desfășura licitația pe ultima categorie de lucrări, licitație care s-a deschis în urmă cu o săptămână.

Raportate la vechiul contact lucrările sunt încheiate în proporție de 96%.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Din contractul vechi sunt executate 96% din lucrări. Aici vorbim doar de ceea ce țin de vechea licitație. Mai avem doar 4% de realizat”, a declarat primarul Cătălin Coman pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. ”Între semnarea noului contract și momentul actual au apărut o serie de modificări în ceea ce privește legislația în domeniul sanitar, în domeniul situaţiilor de urgenţă, care au necesitat modificări și nu puține. Din acest motiv am fost nevoiți să adaptăm mereu proiectul la noile cerințe”.

Primarul Coman spune că lucrările la noul spital au luat avânt în mandatul său reamintind că de la Guvern, în perioada 2012 – 2015 s-au acordat fonduri în valoare de 38 de milioane de lei pentru finanțarea construcției. În anul 2015 din fondurile guvernamentale s-au alocat 10 milioane de lei.

”În momentul de față lucrările la spital sunt finalizate în proporție de 90%, dacă vorbim de proiectul actualizat, cel de acum.”, ne-a declarat șeful administrației fălticenene. ”Mai avem doar 10% din lucrări și încheiem și acest obiectiv. Țin să precizez că mai sunt bani pentru lucrări. Așteptăm să vedem cu decurge și licitația. Sperăm să nu se ”întindă” prea mult, ca să poată fi demarate și restul lucrărilor din proiectul actualizat”.

Managerul Vlad Morariu afirmă că la încheierea lucrărilor, municipiul Fălticeni va avea un spital care va corespunde standardelor în vigoare, acesta urmând să îndeplinească toate normativele ce se impun unui obiectiv cu profil medical.

Spitalul Fălticeni este arondat unui public ce depășește 150.000 de persoane.

Noul spital va avea 250 de paturi, săli moderne de operație, camere cu sistem de ventilație și grupuri sanitare individuale, circuite pentru fluide medicale și aparatură de ultimă generație. Unitatea este structurată pe șapte corpuri de clădire și va beneficia de lifturi pentru pacienți și personalul medical.

Clădirea în care funcționează actuala unitate sanitară are peste 150 de ani vechime.

ȘTIRI