Noul sediu al Judecătoriei Fălticeni va fi inaugurat de Ministrul JustițieiActualitate

Noul sediu al Judecătoriei Fălticeni va fi inaugurat de Ministrul Justiției

       Accesări: 147

Este pregătit pentru inaugurare. Cel mai nou și modern edificiu din municipiul Fălticeni își va deschide porțile peste doar șapte zile. Sediul noii Judecătorii va fi recepționat luni, 29 septembrie 2014, în prezența Ministrului Justiției.

Programat să aibă loc la orele dimineții, evenimentul va fi marcat de prezența câtorva demnitari. Pe lângă ministrul Robert-Marius Cazanciuc la ceremonie vor lua parte parlamentarii PSD, oficialități locale și județene.

Șeful administrației locale, profesorul Cătălin Coman, spune că la debutul mandatului său, în iunie 2012, clădirea noii Judecătorii era un șantier pustiu, lucrările de construcție fiind blocate. ”Ca multe alte obiective din perioada guvernării PDL, lucrările au fost începute și abandonate. Primăria nu putea sta deoparte, iar împreună cu parlamentarii PSD de Fălticeni am făcut demersurile necesare pentru ca această lucrare să fie finalizată”, explică primarul Coman.

Începută de firma suceveană Muha, lucrările au fost blocate în 2011, din lipsa fondurilor, iar din ianuarie 2013 nu au mai putut fi reluate deoarece constructorul intrase în insolvență.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Șantierul a fost redeschis în iunie 2013, după primele alocări bugetare, lucrările fiind continuate de Daqara, societatea condusă de omul de afaceri fălticenean Gabriel Mihoc.

”Primăria s-a dovedit un partener bun prin tot ceea ce a întreprins și s-a implicat în sistematizarea zonei adiacente clădirii. Mă bucur că această investiție este în sfârșit finalizată. În continuare susțin ideea care am spus-o și la începutul mandatului meu: nu sunt deloc încântat de zona aleasă pentru amplasarea edificiului Judecătoriei Fălticeni, dar acum important este faptul că vedem încheiată munca și la acest obiectiv pentru care parlamentarii PSD au insistat pentru acordarea de fonduri”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman.

Pentru finalizarea lucrărilor au fost alocate de la bugetul de stat peste 4,5 milioane de lei.

ȘTIRI