Noul ponton de pe Șomuz: platforma plutitoare este aproape gataLocal

Noul ponton de pe Șomuz: platforma plutitoare este aproape gata

       Accesări: 1143

Construit de la zero. După câteva luni de muncă, noul ponton de pe iazul Șomuz este gata de inaugurare. Cei care au ajuns în parcul ”Nada Florilor” au observat, cu siguranță, prezența platforma plutitoare la malul apei.

De atlfel, câțiva fălticeneni curioși nu au pierdut prilejul de a urca la ”bordul” acesteia pentru a se fotografia împreună cu prietenii.

Chiar dacă a fost lansat la apă, încă se mai lucrează la el. ”La noul ponton mai sunt de pus la punct anumite aspecte”, spune primarul Cătălin Coman. E vorba doar de detalii.

Amplasat pe vechiul loc, în dreptul amfiteatrului de vară, pontonul este finalizat în proporție de peste 90%. Comparativ cu cea veche, noua platformă plutitoare stă pe tuburi corugate din plastic, rezistente la degradarea produsă de apă. Podeaua este din lemn la fel ca și cele două punți de legătură cu pontonul.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Chiar dacă nu a fost prins în proiectul parcului de agrement, podul pe apă face parte din planul modernizărilor pe care Primăria Fălticeni le va face vara aceasta la Nada Florilor.

Operațiunile de ridicare, dezmembrare, transport al vechiului ponton și de amenajare al acelui nou au costat 70.000 lei. Primarul Coman afirmă că ceea ce s-a putut utiliza și refolosi din vechea platformă plutitoare, s-a depozitat la Gospodăria Publică și ce nu s-a dat la fier vechi.

Noul ponton va deveni funcțional după data de 15 iulie.

ȘTIRI