Noul pod din Țarna Mare va fi gata în luna augustActualitate

Noul pod din Țarna Mare va fi gata în luna august

       Accesări: 72

Este aproape gata. Așa susțin cei care se ocupă de construcția noului pod din Țarna Mare. Demarată în mai 2014, lucrarea executată de firma fălticeneană Elbi va fi finalizată luna viitoare.

Potrivit directorului Constantin Gavril, termenul de predare este 15 august.

Noul pod, așezat între străzile Horticolei și Nufărului, este ridicat peste pârâul Prisaca cel care a provocat – în câteva rânduri, neplăceri locuitorilor din zonă, inundând curțile gospodăriilor. Pe fostul amplasament se aflau tuburi din azbociment care nu făceau față la ploi abundente și la debitul apelor adunate de pe dealurile satului Petia.

Pentru ca evenimentele nedorite din trecut să nu se mai repete, experții au decis ca forajele să se realizeze la nouă metri adâncime. Cu un canal de deschidere larg și structură de rezistență ce include beton rezistent la apă noul pod va fi o lucrare trainică, pentru zeci de ani de aici încolo, după cum explică primarul Cătălin Coman.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Noul pod din Țarna Mare costă 380.000 de lei cu TVA, banii provenind din bugetul local. Investiția include nu doar costurile privind construcția, ci și plata pentru studiilor hidrologice, geologice, autorizațiilor, avizelor premergătoare deschiderii lucrării de amenajare.

Directorul Elbi a declarat pentru Cronica de Fălticeni că podul este finalizat în proporție de 85%.

În prezent se fac săpăturile la șanțul de drenaj pentru montarea rigolelor din beton, care vor colecta și direcționa apele pluviale de pe strada Horticolei spre pârâu. Au mai rămas de montat grinzile din beton, de turnat placa și instalat parapeții metalici. După ce podul va fi gata, se va turna și un covor asfaltic.

Primarul Coman susține că municipalitatea și-a fixat ca termen data de 13 septembrie pentru încheierea lucrărilor de asfaltare de tronsonul acoperit acum cu un strat din pietriș.

ȘTIRI