Noul pod de pe strada Gheorghe Doja este finalizat: Inaugurarea oficială și sfințirea obiectivului va avea loc duminicăLocal

Noul pod de pe strada Gheorghe Doja este finalizat: Inaugurarea oficială și sfințirea obiectivului va avea loc duminică

       Accesări: 576

Autoritățile locale bifează modernizarea unui nou obiectiv. Podul de pe strada Gheorghe Doja, din municipiul Fălticeni, construit peste un pârâu, este finalizat de câteva zile. Lucrările au durat cinci luni, costurile investiției fiind suportate integral din bugetul local.

Darea în folosință va fi marcată de municipalitate printr-un eveniment care include inaugurarea oficială și sfințirea obiectivului. Acestea sunt programate mâine, duminică, 9 octombrie 2016, la ora 12.

Podul de pe Gheorghe Doja avea nevoie de lucrări de reabilitare totală.

Construcția avea peste 30 de ani vechime se afla în stare avansată de degradare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Prin noul proiect a fost prevăzută reconstruirea podului după normele actuale. Malurile au fost consolidate cu pereți din beton, iar spațiul pentru scurgerea apelor pluviale s-a mărit considerabil astfel încât la ploi abundente să se nu producă inundații ca în anii din urmă.

Podul este prevăzut cu două căi de acces pentru pietoni.

Odată cu modernizare podului, strada principală și aleile adiacente au fost asfaltate pentru prima dată. Pe lângă turnarea celor două straturi de covor asfaltic, în proiect au fost prevăzute și amenajarea de rigole din beton pe părțile laterale ale drumului.

Lucrările de execuție pentru construcția podului și asfaltare au fost realizate de firma locală ELBI.

ȘTIRI