Noul Mitropolit Dimitrios al Americii a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Ortodoxă ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”Religie

Noul Mitropolit Dimitrios al Americii a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Ortodoxă ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”

       Accesări: 216

Momente de bucurie sufletească la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Fălticeni. Duminica trecută, clopotele bisericii de pe strada Mihail Sadoveanu au răsunat în întâmpinarea unui oaspete de seamă, venit tocmai de peste ocean. Membrii parohiei l-a avut în mijlocul lor pe Î.P.S Dimitrios, noul Mitropolit al Americii, aflat sub jurisdicția Bisericii Ortodoxe din Grecia (stil vechi).

Înaltul ierarh a slujit Sfânta Liturghie alături de P.S Dionisie Gălățeanul, protoiereul Sebastian Mogârzan și un sobor de patru diaconi.

Aflat la prima sa vizită în Fălticeni, Mitropolitul Americii le-a vorbit celor prezenți, la finalul slujbei, despre valorile credinței și locul acesteia în viața de zi cu zi, făcând o paralelă cu pilda din pericopa evanghelică, citită duminică, pericopa vindecării slugii sutaşului. Î.P.S Dimitrios și-a exprimat speranța de a reveni pe aceste meleaguri binecuvântate ale Moldovei, amintind de faptele unor înaintași precum Sfântul Cuvios Paisie Velicikovski și Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul.

După încheierea cuvântării, Mitropolitul Americii a primit un cadou de bun rămas.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Un iconar fălticenean i-a dăruit Înalt Prea Sfințitului Dimitrios icoana cu sfântul al cărui nume îl poartă, icoana Marelui Mucenic Dimitrie realizată din furnir fin.

ȘTIRI